Sterk borteseier og revansj mot Aker – Molde

Sterk borteseier og revansj mot Aker

MHK-jentan tok sin tredje seier av fire mulige for sesongen, og den første på bortebane, da Aker ble slått med sju mål (25-32) i Oppsal Arena søndag.

– Jeg følte vi hadde at vi hadde god kontroll og dikterte mye i kampen etter hvert. Vi sto godt i forsvar i den perioden da vi stakk fra rundt ti minutter før pause og styrte det meste i siste halvdel av andre omgang, er trener Tor Odvars kommentar etter kampen.

Aker vant som kjent begge seriekampene mot oss i forrige sesong, og revansjelysten var stor blant MHK-jentene. Håpet var berettiget etter storseieren over Aker i treningskampen i Larvik for en måned siden, og det meste stemte også i denne tellende kampen.

– Ikke uventet var Aker veldig skjerpet på å hindre det vi lyktes så godt med i treningskampen, ikke minst kantavslutningene. Men vi var også forberedt. Jeg synes spillerne løfter seg kollektivt, og det er lettere nå å få bruke hele troppen, legger Tor Odvar til.

Mathilde Rivas-Toft var sentral i MHKs angrepsspill, i første omgang spesielt. Hun hadde fire spillemål og flere «assists» før pause, og ble mestscorende med ni mål totalt – hvorav tre på 7-meter. Hun ble også kåret til lagets beste spiller av juryen i Oppsal Arena.

Tor Odvar og resten av MHK-gjengen kunne juble også i søndagens kamp mot Aker. Dette bildet ble tatt under åpningskampen hjemme mot Larvik. Foto: Jon Forberg

– Det var deilig med revansj, og spesielt artig at vi fikk «satt» forsvarsspillet tidlig – og ikke ventet til det var ti minutter igjen, slik det var mot Fana. Aker hadde forberedt seg etter det de opplevde i treningskampen mot oss, men i dag var vi gode på å lese deres forsvarsvalg. Dette var nok vår mest solide kamp til nå denne sesongen, men dette skal vi utvikle videre – vi har jo et veldig godt mannskap, sier Mathilde.

Aker var oppe på uavgjort drøye elleve minutter før pause, men etter Tor Odvars timeout på stillinga 8-8 sa våre jenter takk for følget og gikk opp til 12-8 i løpet av tre minutter. I den perioden måtte hjemmelaget også tåle to tette utvisningsperioder. På det meste ledet vi 14-9, men de siste fem minuttene av første omgang stoppet det opp litt i MHK-angrepet og Aker fikk redusert til 11-14 før pause.

Aker var imidlertid aldri i ledelsen i denne kampen, men to mål bak ved et par anledninger i første del av andre omgang. De siste 20 minuttene av kampen hadde MHK-jentan god kontroll og ledet med åtte mål på det meste. Gledelig mange av spillerne markerte seg godt i matchen.

Hjemmekamp Mot Rælingen i Molde Arena venter neste søndag.

Kampfakta:
Aker  Molde 25-32 (11-14).
MHK-laget (med scoringer): Catharina Fiskerstrand Broch, Ine Karlsen Stangvik – Sherin Obaidli 2, Mona Obaidli 2, Lone Vik 3, Hege Løken 4, Vilde Vike Nerås 3, Mathilde Rivas-Toft 9(3 straffe), Anniken Obaidli 6(2), Ingrid Helene Vikås, Andrea Hanssen 2, Emilie Christensen, Sarah Dalsgaard Paulsen 1, Melanie Bak.Toppscorer Aker: Tuva Ulsaker Høve (5).Utvisninger: Aker 3 x 2 min., Molde HK Elite 2 x 2 min.

Mathilde (t.h.) og Sherin under oppvarminga til kampen mot Larvik, og det ble nok noen klemmer også etter kampen mot Aker. Foto: Jon Forberg