Ny Hypo-kunnskap og tett kampprogram – Molde
Trener Tor Odvar Moen (t.h.) har lang erfaring med kamper i europacupene, men både for ham, lege Jens-Meinhard Stutzer og teamassistent Tor Erling Vik (t.v.) betyr MHKs europacup-debut mange ekstra gjøremål og tett kampprogram. Foto: Jon Forberg

Ny Hypo-kunnskap og tett kampprogram

MHK-trener Tor Odvar Moen ledet Larvik HK til Champion League-seier i 2011 og vet det meste om europeisk kvinnehåndball etter mange år i manesjen. Men kunnskap om årets Hypo-spillere, lørdagens motstandere i EHF European League, er ferskvare.    

– Hypo var en av gruppemotstanderne da Larvik HK debuterte i Champions League i 1994/-95-sesongen, og da var østerrikerne allerede kommet langt på seiersrekka på høyeste europeiske klubbnivå. De vant den sesongen også, forteller Tor Odvar om sitt første møte med stjernelaget. Det var riktig nok to-tre år før han selv ble ansatt i Larvik HK. Men Hypo var «pensum» for alle i håndballfamilien på den tida.

Storseier mot Hypo
Larvik-laget ble ikke utklasset i de to første kampene, og spiste opp østerrikernes forsprang etter hvert.

– Det neste møtet mellom de to lagene kom i 2002. Da vant Larvik hjemmekampen i Bergslihallen med 16 mål, og påførte Hypo det største tapet til da. Hypo-boss Gunnar Prokop var ikke «god» etter den opplevelsen. Men Larvik vant med ti mål i Wien også, minnes MHK-treneren.

Mens datidas Hypo-mannskap opererte i øverste europeiske håndballetasje, er nåtidas lag og spillere mindre kjent. Også for MHK-treneren.

– Hypo-laget har hatt en «restart» etter den gylne Prokop-tida, og driftes nok nå omtrent som et norsk elitelag. Ingen av lagets spillere har krysset min vei de siste årene, men vi har selvsagt skaffet oss så mye info som har vært mulig foran lørdagens kamp. De har dyktige spillere, ingen må tro annet. Og så kommer vi til å vite enda mer foran returmøtet neste helg.

Trener Tor Odvar Moen (t.h.) har lang erfaring med kamper i europacupene, men både for ham, lege Jens-Meinhard Stutzer og teamassistent Tor Erling Vik (t.v.) betyr MHKs europacup-debut mange ekstra gjøremål og tett kampprogram. Foto: Jon Forberg

Fem kamper på to uker
Etter snaue to ukers kamppause i den norske eliteserien, venter nå et svært tett kampprogram for «håndballjentan» våre. Lørdagens kamp i Molde Arena blir den første av fem i løpet av 15 dager: Molde – Hypo lørdag 10. oktober, NM-kamp Oppsal-Molde onsdag 14. oktober, returkamp Hypo – Molde lørdag 17. oktober, seriekamp Storhamar – Molde onsdag 21. oktober og seriekamp Molde – Flint søndag 25. oktober.

Går vi seirende ut av kampene mot Hypo og NM-kampen mot Oppsal, vil det bli like tett program også utover i november. Siste eliteseriekamp (også det borte mot Oppsal) før EM-pausen i desember er i utgangspunktet søndag 15. november, men den kan eventuelt bli flyttet ei halv uke hvis MHK henger med på alle tre arenaer.

– For noen av spillerne våre vil dette være en ny opplevelse, med så tett kampprogram. Og med tre bortekamper på rad, reisetid og strenge koronabestemmelser, blir det lite tid til ordinære håndballøkter mellom disse kampene. Men det handler likevel om å trene godt og riktig, og ta seg inn mot og ut av hver kamp på beste måte, sier Tor Odvar.  

Det blir for øvrig både norske dommere og norsk kampdelegat i lørdagens kamp. Og østerrikske kampledere i Wien neste lørdag.