Nimålsseier i europacup-debuten – Molde

Nimålsseier i europacup-debuten

Etter en første omgang uten flyt, løsnet det for MHK-jentan etter pause i europacupdebuten mot Hypo Niederösterreich. Det endte med klar 28-19-seier i Molde Arena lørdag ettermiddag.

Et tilsynelatende uerfarent og ujevnt Hypo-lag ledet 12-11 ved pause, og hadde god uttelling med sitt tålmodige angrepsspill den første halvtimen. Samtidig hadde målvakt Stephanie Reichl høy nok redningsprosent til å holde våre jenter bak seg halvveis i dette historiske oppgjøret for MHK Elite.

– Det var veldig mye som ikke stemte for oss i den første omgangen, både bakover og framover. Spillerne burde ikke bli overrasket over noe av det Hypo gjorde, etter videogjennomgangene vi har hatt i uka, men det så slik ut. Og stemningen i laget ble ikke slik vi ønsker å ha det, er trener Tor Odvars kommentar til kamputviklingen i den første omgangen.

Melanie Bak fikk håndfast behandling av Hypo-forsvaret i Molde Arena lørdag, men scoret ett mål i MHKs ecup-debut. Hun har møtt (og slått) Hypo i Champions League tidligere i karrieren. Foto: Kjell Langmyren

Tok kommandoen i andre omgang
Men det hjalp tydeligvis med en god garderobeprat i pausen, for MHK-jentan skjøt ut av startblokkene i andre omgang, og snudde 11-12 til ledelse 19-14 i løpet av ti minutter. Halvveis i omgangen var ledelsen økt til sju mål. Og selv om det kom en liten downperiode også i andre omgang, endte det med ni måls avstand – etter Mathilde Rivas-Tofts to fine scoringer i sluttsekundene.

– Vi kunne nok ha hatt et dobbelt så stort forsprang med «normal» første omgang, men vi tar med oss det positive fra andre omgang, mener sa Tor Odvar etterpå.

Stor kamp av Anniken
Anniken Obaidli var den som var mest «på» i begge omgangene, det var høy klasse over hennes spill i dag. Hun ble kampens toppscorer med elleve mål, og fikk fortjent prisen som beste spiller av MHK-leder Per Gjerde etterpå. Målvakt Reichl ble kåret til Hypos beste.

Returkampen spilles i Wien neste lørdag. Men «håndballjentan» skal gjennom NM-kamp mot Oppsal i Oslo på veien dit.

Det var fin stemning på tribunene under lørdagens kamp, selv om tilskuertallet var begrenset. Det var strenge koronatiltak og sjekking av alle tilskuerne ved inngangen. I hallen var sekretariatet og innbytterplassene flyttet fra sørsida til nordsida for anledninga, og tilskuerne plassert på sørsida. Publikum slapp å bruke munnbind, men det måtte arrangørstaben og vaktene.

Kampfakta:
Molde HK Elite – Hypo Niederösterreich 28-19 (11-12).
MHK-laget (med scoringer): Catharina Fiskerstrand Broch, Ine Karlsen Stangvik – Sherin Obaidli 2, Mona Obaidli, Lone Vik 1, Vilde Vike Nerås 4, Mathilde Rivas-Toft 3, Anniken Obaidli 11 (4 straffekast), Ingrid Helene Vikås, Andrea Hanssen 3, Sofie Rakvåg Roald, Emilie Christensen, Sarah Dalsgaard Paulsen 3, Melanie Bak 1.