Til kvartfinale med timålsseier – Molde

Til kvartfinale med timålsseier

Håndballjentan våre er klare for kvartfinale i NM etter solid 32-22-seier over Oppsal onsdag kveld.

De røde var veldig «på» i åpningsminuttene, og ledet 4-1 etter bare tre minutters spill. Vilde Vike Nerås scoret tre av dem. Men det ble scoring også på det femte MHK-angrepet og ledelsen økte til 5-1. Hjemmelaget reduserte to ganger, men 3-5 var det nærmeste de kom.

Også forsvarsspillet og målvaktspillet til Ine Karlsen Stangvik var stødig i første halvdel av omgangen. Halvveis i omgangen var ledelsen på 12-6, men effektiviteten var ikke like god de siste ti minuttene – og det ble med femmålsledelse (15-10) ved pause.

Mathilde Rivas-Toft scoret åtte mål i cupkampen. Bildet er hentet fra en tidligere kamp. Foto: Jon Forberg

Kontrollerte i andre omgang
Men MHK kontrollerte også kampen etter pause, var oppe i tolv måls ledelse på det meste – og seieren var derfor aldri truet.

– Vi festet grepet tidlig, forsvarsspillet satt godt og fikk løpt inn noen mål. Vi hadde god avstand til Oppsal på måltavla utover i kampen og kontrollerte det hele, selv om vi brente noen sjanser også i kveld, var trener Tor Odvar Moens oppsummering.

Høy redningsprosent
Av pluss i margen: Ine Karlsen Stangvik hadde tolv redninger på de femti minuttene hun sto, det vil si en redningsprosent på over 50. Catharina Fiskerstrand Broch sto de siste ti minuttene og rakk tre redninger også hun. Mathilde Rivas-Toft noterte seg for åtte spillemål, og åtte mål ble det også på Anniken Obaidli – fem av dem på 7-meter, av fem mulige!

Mange redninger og god kamp av Ine Karlsen Stangvik mot Oppsal. Foto: Jon Forberg

Resultatene i 4. runde-kampene
De andre NM-kampene endte slik: Fredrikstad – Follo 37-25 (spilt søndag), Byåsen – Rælingen 32-20, Sola – Bærum 25-20, Storhamar -. Volda 33-18, Flint – Fana 18-32, Vipers – Gjerpen 47-27. Kampen Grane – Arendal – Tertnes spilles torsdag.

Trekningen av kvartfinalekampene skjer i løpet av denne uka. Kvartfinalene skal etter planen spilles onsdag 28. oktober.

Kampfakta:
Oppsal – Molde HK Elite 22-32 (10-15).
MHK-laget (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Catharina Fiskerstrand Broch – Sherin Obaidli 2, Mona Obaidli 4, Lone Vik 2, Vilde Vike Nerås 4, Mathilde Rivas-Toft 8, Anniken Obaidli 8 (5), Ingrid Helene Vikås 1, Andrea Hanssen, Emilie Christensen, Sarah Dalsgaard Paulsen, Melanie Bak 3.Toppscorer Oppsal: Fride Nåmo Rønning 7.Utvisninger: Oppsal 3 x 2 min., Molde HK Elite 2 x 2 min.