Reprise: Nimålsseier i Wien også – Molde

Reprise: Nimålsseier i Wien også

Suksessfull uke og perfekt innledning til den mest hektiske kampperioden så lenge «håndballjentan» våre har vært med i elitesammenheng. To klare seirer mot Hypo og i tillegg NM-seier mot Oppsal.

MHK hadde ni måls forsprang (28-19) på Hypo Niederösterreich etter det første møtet i Molde Arena for ei uke siden, og dermed et meget gunstig utgangspunkt. Men forskjellen mellom lagene var ikke mindre i returkampen i Südstadt Arena i Wien.

Stakk tidlig fra
Hypo ledet fram til 3-2, men så stakk vi fra – med solid forsvarsspill og med mange gode kollektive prestasjoner i angrep. Kaptein Sherin fikk nyte godt av det og scoret tre av de fire første målene. Strengt tatt ble det noen skuddbom for mye utover i omgangen, men med pauseledelse 14-7 var sammenlagtledelsen økt til 15 mål – og avansementet i realiteten sikret.

Flott opplevelse for Ingrid Helene Vikås (nærmest), kaptein Sherin Obaidli og Emilie Christensen i sluttminuttene i Wien. Foto: Per Gjerde

God kamp av kapteinen
I andre omgang gikk det nesten åtte minutter før Hypo fikk sin første scoring, og da hadde vi økt til 18-7. Det gikk litt i rykk og napp deretter, men 30-21-seier var selvsagt og absolutt godkjent.

– Vi slurvet i noen perioder, men dette var en god kamp av oss. Jeg følte at det løsnet for meg også, og jeg ble godt «matet» med gode innspill fra de andre spillerne. Kjekt at vi lyktes så bra i debutkampene i Europa, og nå tror jeg at vi kan gi tabelltoer Storhamar kamp i seriekampen kommende onsdag også, sa kaptein Sherin etter kampen.

Fire scoringer på fem skuddforsøk de ti siste minuttene av Ingrid Helene Vikås, yngst på MHK-laget i Wien. Foto: Per Gjerde

Ingrid traff på fire av fem
Flott opplevelse også for den yngste i dagens kamptropp: Ingrid Helene Vikås kom på banen ti minutter før slutt og scoret fire mål på fem skuddforsøk! Med det ble 19-åringen toppscorer sammen med Sherin og Mathilde Rivas-Toft.

– Det var artig å få sjansen og kjekt å treffe så bra. Takk til Hypo-forsvaret som lot meg få så god plass til å sikte. Jeg vokser litt på det. Men jeg irriterer meg likevel litt over det skuddet som ikke traff, sa Ingrid.

Absolutt grunn til å juble over ny storseier mot Hypo, og avansement i EHF European League. Foto: Per Gjerde

Trekning tirsdag
Den tredje og siste kvalifiseringsrunden til gruppespillet i EHF European League blir etter planen trukket førstkommende tirsdag. Første kamp i tredje runde skal spilles 14. eller 15. november, med returkamp uka deretter, 21.-22.november.