Russisk motstander betyr coronavansker – Molde

Russisk motstander betyr coronavansker

Astrakhanochka fra Russland blir motstander for håndballjentan våre i den tredje og siste kvalifiseringsrunden for gruppespillet i EHF European League.

Men det er en trekning som gir store utfordringer på grunn av coronasituasjonen, og er trolig ikke gjennomførbart med kamp i Russland og i Norge.

– Russisk motstander var den verste vi kunne trekke, og de to kampene vil være umulig å spille på de datoene som gjelder og med dagens smitteprotokoller. Med bortekamp i Russland først ville vi ikke være ute av karantene før etter returkampen skulle vært spilt, er første kommentar fra MHK-trener Tor Odvar Moen.

Kamper på nøytral bane?
Det russisk laget, fra byen Astrakhan ved nordenden av Det kaspiske hav, ble trukket først ut av bollen og skal dermed ha hjemmekamp først. Etter planen skal første kamp spilles helga 14.-15. november og returkampen helga deretter.

– Vipers opplever det samme i forbindelse med kampene mot russiske Rostov-Don i Champions League, der den første kampen skulle spilles til helga. Den er nå utsatt. Dette må vi nok ta med det europeiske forbundet (EHF), kanskje blir løsningen å spille kampene på nøytral bane et annet sted i Europa. Men det vet jeg ikke, sier Tor Odvar.

Det samme sier leder Per Gjerde i Molde HK Elite. – Dette betyr jo eventuell reise utenfor Schengen-området. Det har vært sagt at det skulle komme en ny protokoll på dette fra EHF, men den er ikke kommet ennå. Vi tar først kontakt med Norges Håndballforbund nå.

Russisk motstander gir også andre utfordringer enn det sportslige for Tor Odvar Moen og håndballjentan. Foto: Jan H. Indbjør

Russisk topplag
Sportslig vil også dette være en betydelig utfordring. Astrakhanochka har vunnet sine seks første kamper, ligger på tredjeplass i den russiske serien og har flere landslagsaktuelle spillere.

– Jeg kjenner til to-tre av spillerne, men har aldri møtt dette laget med mine lag, sier MHK-treneren om motstanderen.

Byåsen får polske Perla Lublin som motstander, mens Storhamar skal møte Dunarea Braila fra Romania. De to norske lagene ble trukket ut først og skal dermed ha hjemmekamp først.

Om MHKs to kamper er neppe siste ord sagt.