Ledet med tre mål flere ganger – tapte med tre – Molde

Ledet med tre mål flere ganger – tapte med tre

Fjerde kamp på halvanna uke. Etter to nimålsseirer over Hypo Niederösterreich i Europa-kvaliken og timålsseier i NM-kampen mot Oppsal ble det til slutt tremålstap (21-24)  i «medaljekampen» mot Storhamar.

MHK-jentene hadde taket på Storhamar flere ganger i denne kampen, og ledet med tre mål flere ganger. Ved pause ledet vi med 12-11.

Sluknet i slutten av omgangene
Men kanskje var det tøft kampprogram og mye reising som spilte inn mot slutten av begge omgangene. Ingen scoringer i de seks siste minuttene av første omgang, og ikke en eneste scoring det siste kvarteret (halve omgangen!) i andre omgang kunne tyde på det. Det ga Storhamar masse tid til å snu kampen, fra 18-21 til 24-21.

– Vi fikk kampen inn i riktig spor og mye var bra lenge, men vi må lære å bruke en tremålsledelse riktigere – i stedet for å velge for tidlige og dårlige løsninger i angrepsspillet, oppsummerte trener Tor Odvar Moen etter kampen.

Ine Karlsen Stangvik leverte strålende målvaktspill, men det var ikke nok mot Storhamar. Foto: Jon Forberg

Sjuende strake for Storhamar
Storhamar sto med seks strake seirer foran denne, og det var ganske klart at dette ville bli den tøffeste jobben for våre jenter siden det tidlige tapet mot Sola. Og Hamar-laget forlenget seiersrekka ytterligere, altså.

Flott kamp av Ine
Målvakt Ine Karlsen Stangvik sto glimrende gjennom den første omgangen og noterte seg for elleve redninger – altså en redningsprosent på 50! Hun fulgte opp med ni redninger i andre omgang, og ble meget fortjent kåret til lagets beste spiller av kampjuryen.

Vilde Vike Nerås var vår toppscorer, med seks flotte mål fra venstrekanten. Foto: Jon Forberg

Hjemmekamp søndag
Søndag kveld (20.15) venter hjemmekamp mot Flint for Molde HK Elite. Kampen ble flyttet et par timer for å unngå kollisjon med MFKs hjemmekamp mot Strømsgodset samme dag.

De to andre eliteseriekampene som ble spilt onsdag: Byåsen – Fana 33-41 (14-19), Vipers – Larvik 41-26 (20-13).

Kampfakta:
Storhamar – Molde HK Elite 24-21 (11-12).
MHK-laget (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Catharina Fiskerstrand Broch – Sherin Obaidli 5, Mona Obaidli 1, Lone Vik, Vilde Vike Nerås 6, Mathilde Rivas-Toft 5 (1), Anniken Obaidli 2, Ingrid Helene Vikås, Andrea Hanssen, Emilie Christensen 1, Sarah Dalsgaard Paulsen 2, Melanie Bak.Toppscorere Storhamar: Maja Jacobsen 6, Tonje Enkerud 6.Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., Molde HK Elite 3 x 2 min.