Praktkamp av Ine mot Flint – Molde

Praktkamp av Ine mot Flint

Målvakt Ine Karlsen Stangvik spilte en praktkamp og ledet håndballjentan våre til sjumålsseier over Flint fra Tønsberg i Molde Arena søndag kveld. Seieren lød på 32-25, etter 16-11-ledelse ved pause.

Ine ble selvfølgelig også kåret til lagets beste spiller, og syntes det smakte godt med prestasjonen og seieren etter det sure tremålstapet mot Storhamar onsdag.

– Det var kjekt i dag, vi hadde god kontroll utover i kampen, selv om Flint spiste litt innpå i siste del av kampen. Fint at vi fikk brukt nesten hele kamptroppen.

Ine Karlsen Stangvik var kampens ener, her i én av mange dueller med Flints Andrea Fredriksen. Foto: Jan H. Indbjør

Gleder seg til møtet med Vipers
Dette var den femte kampen på 15 dager for MHK, og kommende uke byr på ytterligere to kamper – NM-kvartfinale mot Vipers i Molde Arena onsdag og seriekamp mot Tertnes i Bergen neste søndag. Det gjelder å restituere godt mellom kampene.

– Jeg kjente litt på det tette kampprogrammet og reisinga etter Storhamar-kampen, det var godt å komme hjem igjen både utenfor og på banen. Nå ser jeg fram til cupmøtet med Vipers, det blir gøy, sa Ine etter søndagens kamp.

Ine ble fortjent kåret til lagets beste spiller, her i prat med kaptein Sherin Obaidli etter kampen. Foto: Jan H. Indbjør

Flint holdt følge til 9-9
Flint, tilbake i eliteserien denne sesongen, sto med tre seirer og fire tap i serien foran denne kampen. Til Molde Arena kom de med to ferske hjemmetap på kontoen – 18-32 mot Fana (NM-kamp) og 20-23 mot Rælingen.

MHK ledet 7-3 tidlig i denne kampen, men Flint-jentene bet seg godt fast og holdt følge til 9-9. Inn mot pause var de røde igjen i flytsonen og var fem mål foran halvveis i kampen. Ledelsen økte utover i andre omgang og ti minutter før slutt var det elleve mål som skilte lagene. Men Flint pyntet altså på resultatet i sluttminuttene.

Debutant Torine Hjelme Dalen fikk godt med spilletid i andre omgang og kom til flere gode skuddsjanser. Foto: Jan H. Indbjør

Debutant i troppen
Vi hadde en debutant i kamptroppen i kveld. 18-åringen Torine Hjelme Dalen kom fra Spjelkavik til Molde HK Elite i sommer og har allerede markert seg godt på rekruttlaget vårt i J20-serien. Som hun også gjorde på J18-laget i «Vika» i forrige sesong. Hun er en kjapp og teknisk god kantspiller som skal utvikle seg ytterligere i elitemiljøet.

Tor Odvar Moen sendte henne på banen og ut på venstrekanten snaut halvveis i andre omgang, og hun fikk flere skuddsjanser. 18-åringen viste god timing og fart i et par kontringer, men uten å få ballen i mål i debuten.

– Jeg var skikkelig nervøs, men det var også veldig gøy å få sjansen. Jeg fikk først beskjed torsdag og rakk bare et par treninger sammen med laget før kampen, sa Torine etter sin første eliteseriekamp.

Kampfakta:
Molde HK Elite – Flint Tønsberg 32-25 (16-11).
MHK-laget (med scoringer): Catharina Fiskerstrand Broch, Ine Karlsen Stangvik – Sherin Obaidli 3, Mona Obaidli, Lone Vik 1, Hege Løken 3, Vilde Vike Nerås 5, Mathilde Rivas-Toft 5 (3), Anniken Obaidli 8 (1), Ingrid Helene Vikås 1, Torine Hjelme Dalen, Andrea Hanssen, Sofie Rakvåg Roald, Emilie Christensen 1, Sarah Dalsgaard Paulsen 4, Melanie Bak 1.Toppscorere Flint: Mari Finstad Bergum 7, Andrea Varvin Fredriksen 7 (1).Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Flint 4 x 2 min.