Ny klar seier over Oppsal – Molde

Ny klar seier over Oppsal

Timålsseier i NM-kampen for en måned siden, tolvmålsseier i søndagens seriekamp – «håndballjentan» våre var nok en gang klart bedre enn hjemmelaget i Oppsal Arena. Denne gang endte det med 28-16-seier, etter 17-8-ledelse ved pause.

Dermed ble det en resultatmessig opptur i den siste seriekampen på denne sida av nyttår, slik vi alle håpet på etter forrige helgs skuffende hjemmetap mot Byåsen.

Treneren fornøyd med oppturen
– Det kjennes godt å få et løft etter nedturen sist, og jeg er fornøyd med mye. Vi var vanntett bakover og kom til gode sjanser nesten hver gang framover. Men jeg er litt irritert over at vi ikke scoret flere i andre omgang, sa trener Tor Odvar i tv-intervjuet etter kampen.

Og det kan vi forstå, for 18 skuddbom i løpet av den siste omgangen var vel ikke så bra. Fire av «bommene» kom dessuten på 7-meterkast, i kontrast til den imponerende statistikken som ble presentert i RB-artikkelen før kampen.

Emilie Christensen med tre scoringer og flere «assists» mot Oppsal. Foto: Jon Forberg

Traff på alt i begynnelsen
Angrepsspillet satt usedvanlig godt i starten av kampen (traff på alle skudd de ti første minuttene!), og effektiviteten var høy lenge. I de siste ti minuttene inn mot pause ble det imidlertid mer pasningsslurv og dårligere valg. Starten av andre omgang var preget av det samme – ni minutter ut i andre omgang hadde lagene scoret ett mål hver!

Seieren aldri truet
Andre omgang ble også langt jevnere i målprotokollen og endte 11-8 i MHKs favør. Men seieren var naturligvis aldri truet, Oppsal var bare noenlunde «med» til stillinga 4-6 sju minutter ut i første omgang. Oslolaget står med åtte tap på sine ni kamper og har bare Larvik bak seg på tabellen.

MHK vant sin sjuende seriekamp og holder fortsatt fjerdeplassen på tabellen etter sine ti serierunder – to poeng bak Sola. Nå blir det to uker med egentrening for «håndballjentan».

Neste kamp er mot serieleder Vipers i Molde Arena søndag 3. januar.

Mathilde Rivas-Toft var toppscorer med sju mål og ble kåret til MHKs beste av Oppsal-juryen. Foto: Jon Forberg

Kampfakta:
Oppsal – Molde HK Elite 16-28 (8-17).
MHK-laget (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Catharina Fiskerstrand Broch – Sherin Obaidli 6, Mona Obaidli 2, Hege Løken 4, Vilde Vike Nerås 2, Mathilde Rivas-Toft 7 (1), Anniken Obaidli 2, Ingrid Helene Vikås, Torine Hjelme Dalen, Andrea Hanssen 1, Emilie Christensen 3, Sarah Dalsgaard Paulsen, Melanie Bak 1.Toppscorere Oppsal: Lina Marie Jensen 6.Utvisninger: Oppsal 2 x 2 min., Molde HK Elite 1 x 2 min.