Et snilt «terningskast 4» for høstsesongen – Molde

Et snilt «terningskast 4» for høstsesongen

Den første høstsesongen i MHK har gitt trener Tor Odvar Moen både gode svar og noen skuffelser. «Håndballjentan» landet på sju seirer og tre tap, og fjerdeplass på tabellen, før eliteserien tok sin årlige vinterpause – og overlot arenaen til EM-spill for landslaget.

– Vi har tatt steg i positiv retning både i forsvars- og målvaktspillet. Og har i tillegg hatt flere strenger å spille på, større variasjonsmuligheter, i angrepsspillet, mener TorO.

Gode skuddsjanser, ujevn uttelling
Han slår fast at spillerne har «skapt mye» i angrepsdelen, men at uttellingen i form av scoringer ikke har stått i stil i alle kampene. For mange avslutninger fra gode skuddposisjoner er blitt brent.

– Det har fått poengmessige konsekvenser i noen av kampene, og forklarer nok to av tapene vi har fått. Lagjobben i bortekampen mot Sola var egentlig bra, men vi traff ikke på skuddene. Vi brente 13-14 skudd fra 6-meteren, og tapte med seks mål. Ettmålstapet på hjemmebane mot Byåsen skyldtes i en stor grad det samme og var veldig skuffende.

Det tredje tapet kom på bortebane mot ubeseirede Storhamar, etter at «jentan våre» hadde ledet mesteparten av kampen.

– Med dette som grunnlag ville jeg nok landet på et litt usikkert «terningkast fire» for første del av sesongen. Hadde vi slått Byåsen hadde fireren vært udiskutabel, hadde vi slått Sola ville det vært en soleklar femmer, og med seier på Hamar i tillegg skulle vi ha trillet fram en sekser. Så hører det med i vurderingen at vi ennå ikke har møtt Vipers i serien.

Mye å glede seg over for og med «håndballjentan» i høst…
… men også noen nedturer, konstaterer trener Tor Odvar Moen. Her etter hjemmetapet mot Byåsen.

Europadebut
I tillegg til de ti seriekampene har høstsesongen inneholdt to NM-kamper (seier borte mot Oppsal og tap hjemme mot Vipers), og debut i European League – med nimålsseier både hjemme og borte mot det tidligere stjernelaget Hypo Niederösterreich. Dessverre satte koronapandemien og smittevernreglene stopp for kampene mot det russiske laget Astrakhanochka i den neste og avgjørende kvalifiseringsrunden til gruppespillet.

For mange av spillerne var Europa-deltakelsen en ny opplevelse, som helt sikkert ga mersmak.

– Med kampene i Europa blir naturligvis kampprogrammet tettere, og det skal også mestres. Det betyr at vi må være flinke til for eksempel å håndtere skadesituasjoner, som vi har hatt noen tilfeller av utover høsten. Alt vi gjør handler om å få disse spillerne friske igjen og klar for innsats igjen over nyttår, sier Tor Odvar.  

Første serieduell mellom Tor Odvar Moen og Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad er utsatt til februar.

Ny dato for Vipers-kampen
MHK-jentene skulle egentlig innlede andre del av sesongen med hjemmekamp mot serieleder Vipers i Molde Arena søndag 3. januar, men den kampen er nå flyttet til onsdag 24. februar.

– Årsaken er at Vipers har utsatte kamper i Champions League og trengte flere kamphelger for å få det til å gå opp, forklarer Tor Odvar.

I stedet innledes håndballåret med bortekamper mot Fredrikstad (onsdag 7. januar) og Larvik (søndag 10. januar) for «jentan». Første hjemmekamp blir mot tabelltreer Sola ei uke seinere (søndag 17. januar).

Ny oppkjøring
MHK-spillerne hadde pause fra fellestreningene, men fulgte egentreningsprogrammet, de to siste novemberukene etter tolvmålsseieren borte mot Oppsal. Nå har de vært samlet igjen og i nytt oppkjøringsmodus de siste ukene, før de får noen juledager hver for seg.

– I kamppausen har den fysiske treninga hatt «forkjørsrett», men vi har også jobbet med nye momenter i spillet vårt. Vi vet hva vi må utvikle for å stå enda sterkere rustet, forsikrer MHK-treneren.

Det har vært dialog med blant andre Byåsen om få til treningskamp i denne kamppausen, men det lot seg ikke gjøre.

Følger EM-avslutningen
«Håndballjentan» følger naturligvis EM-kampene med interesse og spenning. Tor Odvar har også vært gjest i EM-studioet til TV3, og tippet allerede før mesterskapet at vertsnasjon Danmark ville gjøre det skarpt. Nå blir danskene Norges semifinalemotstandere.

– Den danske framgangen er sterk, men de norske prestasjonene har vært veldig solide. Jeg hadde ikke forventet annet, nå når så mange av profilene og nøkkelspillerne er tilbake etter skader. Det sier litt om konkurransen når en spiller som Amanda Kurtovic ikke kom med – ingen andre nasjoner hadde hatt råd til å la henne sitte i tv-studio. Det norske laget har utviklet angrepsspillet, der farta er hovedmomentet, sier MHK-treneren.