Forsvarstrøbbel før pause ødela – Molde

Forsvarstrøbbel før pause ødela

Det åpnet bra for håndballjentan våre på Hamar, men til slutt endte det med seksmålstap i møtet med den nåværende tabelltoppen. I en målfest av de sjeldne.

De første ti minuttene var lovende for vårt lag, med gode kombinasjoner og enkeltprestasjoner i angrepsspillet var vi foran med ett mål til og med 9-8-ledelse. Forsvarsspillet satt imidlertid aldri skikkelig i første omgang, og da Storhamar fikk skikk på sitt ble det vanskeligere også å holde flyten framover for «håndballjentan» våre.

Tydelige meldinger
Trener Tor Odvar var tydelig i tilbakemeldingene om forsvarsspillet i første omgang, og måtte bruke to av sine tilmålte «timeout-er» før pause. Men Storhamar ledet 22-16 halvveis i kampen.

Moldelaget løftet seg i andre omgang, da var det større besluttsomhet i forsvarsarbeidet, og i tillegg fikk målvakt Kimberley noen viktige redninger. De blå var bare fire mål bak flere ganger i løpet av det siste kvarteret, men klarte altså ikke å hente inn hele forspranget. Andre omgang endte «uavgjort», og det er verdt å ta med seg fra en kamp der vi egentlig hadde mye å gå på.

Kanskje spilte det litt inn med søndagens kamp i Tyskland og ny reise til Hamar få dager etterpå, men det er det vanskelig å unngå i perioder av denne sesongen. I alle fall når du får europakamper og NM-kamper i tillegg til eliteseriekampene. Men det kommer ingen til å bruke som unnskyldning, tipper vi.

Flere flotte scoringer av Anastasija i kampen mot Storhamar. Foto: Jon Forberg

Toppscorere med ni mål
Mona – som var veldig skuffet etter kampen – var nok en gang vår toppscorer, med ni mål. Faktisk det samme som hjemmelagets toppscorer, Emilie Hovden, noterte seg for. Hun er tidligere moldespiller, som kjent.

Også Thale og Elise var flittige målscorere for oss, og det var kjekt å notere flere fine avslutninger og scoringer av kantspillerne våre, Julie og Anastasija.

Returkamp mot Thüringer
Det er bare tre dager til neste kamp. Lørdag tar vi imot tyske Thüringer HC i Molde Arena for returkamp i andre kvalifiseringsrunde (av tre) til Europaligaen. Med tre måls ledelse fra siste helgs kamp i Tyskland har håndballjentan våre et fint utgangspunkt, men dette kan bli spennende. Kampstart er klokka 15.

Kampprogrammet er tett, og vil være det fram til slutten av november. Onsdag om ei uke er det NM-kvartfinale på bortebane mot Fredrikstad, og neste søndag er det ny eliteseriekamp i Molde Arena, mot Sola. Utfordringene og opplevelsene står i kø.