Beholdt grepet på Fana – Molde

Beholdt grepet på Fana

Håndballjentan våre holdt unna i den meget spennende nøkkelkampen mot Fana i Bergen onsdag, og innkasserte to viktige poeng mot tabellnaboen. Og holder liv i håpet om og jakten på medaljeplass.

Med alle elitespillerne tilbake, noen etter sykdom den siste tida, slo jentan det framgangsrike bergenslaget for fjerde gang denne sesongen. Det to første kom i Skjærgårdslekene i Tønsberg før seriestart, og så enda viktigere; eliteseriekampen i Molde Arena i september (36-30).

Fana overrasket med å spille uavgjort mot Vipers i Bergen tidlig i sesongen, og har vært spesielt vanskelige å slå på hjemmebane.

Ine med flott prestasjon og viktige redninger mot Fana, og ble kåret til vår beste spiller av kampjuryen i Bergen. Arkivfoto: Jon Forberg

Nesten dusinet fullt for Mona
Mona er tilbake for fullt nå etter en utvidet og nødvendig nyttårspause, og ble kampens toppscorer med sine elleve fulltreffere – sju av dem var spillemål og fire fra sjumeteren. Seks av scoringene kom i første omgang!

Målvakt Ine sto sin første hele kamp i sitt comeback etter sommerens fødsel, hadde meget viktige bidrag i begge omgangene og tok dermed litt motet fra mange av motspillerne. Hun ble kåret til lagets beste spiller av Fana-juryen. Fanas og eliteseriens toppscorer, Christine Karlsen Alver, var unntaket – hun scoret ti mål, hvorav to var sjumetere, og ble kåret til sitt lags beste.

Mona (t.h.) med elleve scoringer og kaptein Sherin med god kamp på linja mot Fana. Arkivfoto: Jon Forberg

Målrikt i åpningsminuttene
Etter en målrik åpning på onsdagens kamp sto det 7-7 da ni minutter var spilt. Det var sparsomt med vellykkede forsvarsaksjoner hos begge lag i åpningsfasen, men så satt det bedre for moldespillerne, som var i 9-8-ledelse før halvspilt omgang. Ti minutter før pause var ledelsen økt til fire mål, og det var også avstanden (16-12) da spillerne gikk i garderoben halvveis.

Vant sluttspurten
Det «kladdet» mer i angrepsspillet i andre omgang, og hjemmelaget nærmet seg sakte, men sikkert på måltavla. Det sto lenge og vippet mellom ett- og tomålsledelse for trener Tor Odvars utvalgte, men åtte minutter før slutt kom Fanas utligningsmål (24-24). Så stemte det imidlertid bedre for moldejentan igjen, Elise skaffet scoret to kjappe mål og Ine plusset på nye redninger – dermed «vant» vi sluttspurten 4-1.

– Det var spennende og det handler jo ofte om det. Jeg valgte å holde lenge på de samme spillerne, og jeg så at mange av dem begynte å bli møre utover i andre omgang. Under timeout-en fem minutter før slutt sa jeg til spillerne at «nå begynner kampen», og de gjorde jobben, sa trener Tor Odvar etterpå.

Nå venter hjemmekamp mot Flint Tønsberg kommende søndag klokka 18.