Skjerpet seg og vant klart – Molde

Skjerpet seg og vant klart

Det tok en omgang å få satt forsvarsspillet, men moldejentan fikk bedre skikk på den oppgaven og økte ledelsen med ti mål – fra tre pluss ved pause til tretten pluss til slutt mot Flint.

Tønsberglaget har slitt med sjukdom og skader ei stund og kom til Molde Arena med bare elleve spillere – slik også Molde Elite har opplevd på nyåret. Men Flint-spillerne gikk til verket med fart og glød og fikk mye ut av den første omgangen.

Ledet hele kampen
Hjemmelaget ledet fra begynnelse til slutt, men uten å imponere i første omgang. Spillerne fikk nok klare beskjeder i pausen om å skjerpe seg, spesielt i forsvarsjobben. Det så ut til å ha hjulpet, for det var mer trykk i hjemmelaget i andre halvdel av forestillinga – samtidig som Flint-spillerne tydelig ble slitne etter hvert.

– Vi er et bedre lag enn Flint. Men vi må vise det. Vi må sette en standard. Jeg tror vi går inn i kampen med en forventning om at dette her går nok bra. Så blir det litt slik at det kampadrenalinet mangler litt. Jeg kommer aldri til å være han som hopper og spretter før kamp. Det er lenge siden jeg gjorde det. Men disse jentene skal utvikle seg til å bli toppspillere. Da er det en del av oppgaven, at kampen er det viktigste denne uka. Vi skal ikke være dårligere i kamp enn på trening, sa Tor Oddvar til Rbnett etter kampen.

Thale markerte seg sterkt, noterte seg for ni spillemål og ble kåret til lagets beste. Arkivfoto: Jon Forberg

«Årsbeste» i straffekast?
Det ble nok satt ny sesongrekord i antall sjumeterkast (straffekast) i denne kampen – i alt 13 i vår favør. Flint ble tildelt tre. Mona scoret på ni av sine elleve, Elise scoret på sine to. Mona plusset på med tre spillemål og ble nok en gang kampens toppscorer.

Thale noterte seg for ni spillemål, gjorde også gode forsvarsaksjoner,  og ble fortjent kåret til beste spiller av kampjuryen. Sammen med kaptein Sherin var hun også ofte den spilleren som ble stoppet ulovlig av Flint-forsvaret og som dermed skaffet sjumeterne.

To nye hjemmekamper venter
To nye hjemmekamper kommer kjapt for vårt lag nå. Kampen mot Byåsen, som måtte utsettes for ei drøy uke siden, er berammet til søndag 13. februar, og deretter kommer serieleder Vipers på besøk onsdag 16. februar. Begge kampene har kampstart klokka 18.

Kampfakta:
Molde Elite – Flint 37-24 (18-15). Molde Arena – 100 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 1, Sofie Rakvåg Roald, Mona Obaidli 12(9), Julie Lygren 6, Thale R. Deila 9 (BB), Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 3(2), Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim 2, Elke Karsten 1, Anastasija Marcenic 1, Katrin Torvik Eythorsdottir.

Toppscorer Flint: Andrea Varvin Fredriksen 7(2) (BB).

Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Flint 5 x 2 min.

Dommere: Tom Martinsen/Chris André Hansen.