Fikk tøff medfart av topplaget – Molde

Fikk tøff medfart av topplaget

Serielederne stilte med hele stjernegalleriet og satte håndballjentan våre kraftig på plass i Molde Arena onsdag kveld.

Molde Elite – Vipers Kristiansand 24-40

Gjestene scoret 20 mål i hver omgang og hjemmelaget kvitterte for 13 av dem før og 11 etter pause. Mona viste nok en gang stor scoringsappetitt og ble kampens skytterdronning med 13 mål, hvorav ni var spillemål og fire var «sjumetere». På sin tidligere hjemmebane var Ragnhild mestscorende for Vipers, med sju mål på sine to halve omganger.

– Dette ble vanskelig, og da er det ikke bra nok, dessverre. Vi var bra i angrep, men forsvarsspillet vårt var rett og slett elendig. Jeg synes vi slapp linja altfor lett selv om vi snakket om det på forhånd. Ja, de er gode og flinke til å finne hverandre, men vi må klare å komme foran den sperra de setter noen ganger i løpet av en kamp. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er litt forbanna, sa Mona til Rbnett etter kampen.

Mona scoret over halvparten av våre mål og markerte seg sterkt, selv om laget ble hardt straffet av Vipers-stjernene. Arkivfoto: Jon Forberg

Fra 3-3 til 3-10
Trener Tor Odvar valgte å teste sju mot seks i angrep i begynnelsen av kampen – altså å ta ut målvakta, og det var naturligvis både interessant og modig mot en så sterk motstander. Vipers straffet det med to scoringer i åpent mål, men hjemmelaget var à jour med 3-3 på måltavla etter drøyt tre minutters spill. Den stillinga sto seg i to minutter, men så stakk Vipers fra og scoret sju på rad i løpet av åtte minutter. Seinere i omgangen var vi fem mål bak på det nærmeste, men forskjellen var altså sju mål til pause. Og i andre omgang økte Vipers jevnt og trutt.

Skapte mye bra framover
– Jentene brukte mye krefter og skapte ofte noe framover. Vi gjorde en del fine ting og satte dem i ubalanse mange ganger, selv om vi ikke scoret på alt. Etter Vipers og Storhamar er vi vel det laget som scorer mest. Vi har blitt bedre mot mange andre lag, men ikke mot Vipers. Vi slipper inn for mye, så vi har forbedringsoppgaver bakover, sa Tor Odvar til Rbnett.

Selv med tett kampprogram i Europa for tida og med god kurs mot en ny «final four»-helg for forrige sesongs Champions League-vinner, kom altså Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad med full spillerpakke til Molde. Da kan vi tillate oss å tolke det slik at serielederen også tar sin kommende NM-finalemotstander på fullt alvor.

Godt publikumstall
Det var godt med tilskuere i Molde Arena denne kvelden, og for noen tilreisende jentelag var det tydelig og hørbart kjekt med Vipers-stjernene på besøk. Men hjemmelaget fikk også god støtte og velfortjent jubel i de beste situasjonene. Vi manglet for øvrig tre av elitespillerne våre i denne kampen, på grunn av skader eller sykdom.

Vipers vant seriekampen på hjemmebane mot Molde Elite med elleve mål (38-27) i høst, og nå med ytterligere fem plussmål. Når lagene møtes til NM-finale i Oslo i mai satser vi på at det blir jevnere – og litt tøffere forsvarsspill. Enig, jenter?

Kampfakta
Molde Elite – Vipers 24-40 (13-20). Molde Arena – 1103 solgte billetter og sesongkort.
Moldes lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mona Obaidli 13(4), Julie Lygren 1, Thale R. Deila 4, Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Anastasija Marcenic 3, Katrin Torvik Eythorsdottir.

Toppscorer Vipers: Ragnhild Valle Dahl 7.
Lagenes beste (kampjuryens kåring): Mona Obaidli (Molde), Nora Mørk (Vipers).

Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Vipers 2 x 2 min.

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen.