Fra «årsverste» til seier – Molde

Fra «årsverste» til seier

Det tok en drøy omgang for Håndballjentan å få skikk på forsvarsspillet, men det var tidsnok til å snu tre minusmål til fem pluss. Og slik fikk med seg to gode og viktige poeng fra Skedsmohallen.

Romerike Ravens – Molde Elite 29-34

I den første omgangen var vel forsvarsspillet nærmest ikke eksisterende for laget vårt, i alle fall var verken duell-lysten eller taklingene å få øye på.

– Dette er bare rart, og faktisk sesongens svakeste av laget i forsvarsdelen. Og det verste er at det ikke er vanskelig, heller. Første bud er at det må jobbes, sa Tor Odvar til Direktesport i pausen.

Thale hadde solid uttelling med sine ni spillemål og ble kåret til lagets beste mot Romerike. Foto: Jon Forberg

Som mot Vipers
Det sto 20-17 til Romerike til pause, og det betyr at moldelaget slapp inn like mange mål i første omgang som mot serieleder Vipers sist onsdag. Uten å ta fra «ravnene» fra Romerike noe av æren for det, tør vi vel mene at det var overraskende og skuffende fra vårt ståsted. Foran kampen lå Romerike på sjetteplass på tabellen, fem bak vårt lag på fjerdeplass – og med én kamp mer spilt. I oktober vant moldejentan 38-26 mot romerikingene.

Mange bom, men mange treff
Tolv(!) bomskudd av våre spillere i løpet av den første halvtimen i Skedsmohallen var heller ikke egnet til å imponere noen – selv om sytten scoringer i løpet av én omgang i utgangspunktet skulle være godkjent.

Fra 20 baklengs i første omgang til ni i andre omgang, det gjorde susen. På det meste ledet Romerike med fire mål også etter pause, men vi krøp innpå – og halvveis i omgangen utlignet først Sherin til 25-25, før Elise elegant sørget for ledelse 27-26. Hjemmelaget kom aldri à jour etter det. Med skjerpet forsvarsspill bedret også arbeidsbetingelsene seg for målvakt Ine, som løftet redningsprosenten vesentlig i den andre omgangen.

De bidro godt til å snu kampen, kaptein Sherin (med seks scoringer), og toppscorer Thale. Foto: Jon Forberg

Thale i scoringsform
Thale var framtredende i angrepsspillet vårt gjennom hele kampen, og scoret seks mål på sju forsøk i første omgang. Hun endte på ni spillemål totalt i kampen, og ble fortjent nok kåret til beste spiller.

– Det er irriterende at vi så ofte har startvansker i kampene, og i dag handlet det naturligvis mest om å få skikk på forsvarsspillet. Vi jobbet oss heldigvis inn i det i andre omgang og jeg er fornøyd med at vi vinner kampen – og glad for at jeg fikk god uttelling på skuddene, sa Thale etter kampen.

I første uka i mars er det landslagsaktiviteter, og av våre spillere er både Thale og Mona innkalt til rekruttlandslagets samling i Larvik og Sandefjord – samlinga inkluderer kamper mot Polen. Begge to har også en søster med på samlinga, Thales tvillingsøster Live (Sola) og Monas to år eldre søster Anniken (Storhamar).

Nytt hjemmemøte med Aker
Førstrventer hjemmekamp i Molde Arena mot Aker neste søndag for håndballjentan våre (kampstart klokka 18). Aker var som kjent vår semifinalemotstander – da det endte med 34-19-seier, og stemninga var veldig god både på banen og på tribunene.

Tre av elitespillerne måtte stå over søndagens kamp mot Romerike på grunn av skader, men forhåpentlig er én eller flere på plass igjen mot Aker.