Målkalas før pause, holdt unna mot Larvik – Molde

Målkalas før pause, holdt unna mot Larvik

Etter målkalas av begge lag i første omgang, ble det lengre mellom scoringene i andre omgang – men håndballjentan våre holdt unna og vant bortekampen i Larvik.

Larvik HK – Molde Elite 30-32

Det ble notert 38 (!) scoringer totalt i løpet av de første 30 minuttene – 20 til Molde og 18 til hjemmelaget. Det forteller om veldig mange gode angrepsprestasjoner, men også om en nærmest taklingsfri omgang.

Da trener Tor Odvar la ned timeout-kortet drøyt midtveis i omgangen, var det naturlig nok også forsvarsjobben som fikk oppmerksomhet. Han var konkret både på «timing», «fotarbeid» og «aggressivitet». Eller rettere sagt på mangelen.

Thale sterk i åpningsfasen
Forsvarsprestasjonene bedret seg ikke betydelig inn mot pause, men Larvik-spillerne hadde altså samme utfordringa – og jentan våre gikk til garderobepraten med en tomålsledelse.

Angrepsspillet holdt altså mål, vi scoret på de seks første angrepene i kampen og var oppe i 6-3-ledelse på det tidspunktet. Thale var spesielt ivrig og dyktig i første del av kampen. Men Larvik scoret de fire neste målene, ledet 7-6 og deretter var det jevnt på måltavla.

Elise sto fram mot Larvik, scoret fem mål i andre omgang og åtte totalt. Fortjent kåret til lagets beste. Foto: Jon Forberg

Elise tok tak i tvillingduellen
Elise, som for øvrig spilte mot tvillingsøster Emma i denne kampen, tok føringa i angrepsfasen fra start i andre omgang. Hun scoret fem flotte mål selv og var nest sist på flere av de andre scoringene. Det ga tidlig tremålsledelse og Larvik kom aldri siden à jour på måltavla. Og Elise ble fortjent kåret til vår beste spiller av kampjuryen i Larvik.

Antall scoringer ble nærmest halvert for begge lag i andre omgang, det skyldtes nok både at forvarsbiten satt bedre, at målvaktredningene ble flere og at spillerne fikk merke at angrepsfesten hadde kostet krefter. Vi var oppe i firemålsledelse på det meste, seinest på stillinga 28-32 to minutter før slutt, men Larvik pyntet på sluttresultatet med kampens to siste.

– Vi gjør det litt vanskelig for oss selv med forsvarsutfordringene i første del av kampen, jeg tror spillerne «overtenker» litt på det vi har avtalt og dermed i stedet blir passive. Men jeg er mest fornøyd med at de likevel finner en vei å vinne kampen på, og det er det vi fokuserer på etterpå, konkluderte Tor Odvar.

God Larvik-framgang
Larvik har hatt veldig bra framgang i løpet av sesongen (tapte med ni mål i Molde Arena i november) og sto med fem seirer på sine seks siste kamper før møtet med Molde Elite. De kan fortsatt jakte på sluttspillplass tross dette tapet.

Larvik viet Mona og Thale stor oppmerksomhet i kampforberedelsene sine. Våre to mestscorende spillere i serien viste seg fram med rekruttlandslaget på samme kamparena i forrige uke, og ble dessuten tatt ut på «månedens lag» i eliteserien i februar.