Solid seier i første møte med Volda – Molde

Solid seier i første møte med Volda

Eliteseriedebutant Volda scoret kampens første mål, men det var eneste gang hjemmelaget ledet i onsdagens eliteseriemøte. Håndballjentan våre gikk rett opp i 5-1-ledelse og kontrollerte siden kampen med god margin. Det endte med 38-22-seier. 

Dette var historiens første kamp i øverste divisjon noensinne mellom to lag fra vårt fylke, og derfor kunne vi også vente et heltent hjemmelag. Men kanskje var Volda-spillerne litt preget av stundens alvor, og uansett hadde altså moldejentan et solid grep på «nabooppgjøret».

Lang kamppause

På grunn av EM-sluttspillet har det vært lang kamppause for begge lag. Men det preget ikke våre spillere mer enn at de scoret 20 mål før pause og 18 etter. (Moldelaget vant for øvrig hjemme over Fredrikstad og Volda vant borte mot Tertnes i sine siste kamper før landslagspausen.)

Sherin hadde stor uttelling fra «linja» i kampen mot Volda og var kampens toppscorer. Foto: Jon Forberg

Sherin scoret elleve!

Kaptein Sherin fikk virkelig boltre seg på «linja» i denne kampen og tok veldig godt vare på alle de gode innspillene hun ble servert. Thale alene hadde «assist» på ni av dem, viser kampstatistikken. Sherin scoret på elleve av tolv skudd, hun satte signaturen på sju mål i første omgang og fire i andre – og ble fortjent kåret til lagets beste av kampjuryen i Volda.

Ni av utespillerne kom på scoringslista, toppscorer Mona signerte ni og fulgte nærmest storesøster på lista. Bakerst gjorde også Ine og Mathilde en god målvaktjobb.

Tor Odvar fikk gode svar

– Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringa av kampen etter så lang kamppause. Vi var solide bakover og disiplinerte i angrepsspillet. Og selv om ledelsen var stor tidlig, jobbet spillerne godt kampen gjennom, sa trener Tor Odvar, som fikk bruke mange spillere i løpet av kampen.

De tre andre eliteseriekampene onsdag kveld endte slik: Fana – Byåsen 28-27, Fredrikstad – Storhamar 22-27, Vipers – Sola 36-25.

Kaptein Sherin (midt i bildet), Thale (t.v.), Mona og Anastasija hadde god styring på Volda-angriperne i onsdagens kamp. Foto: Jon Forberg

NM-kamp i Trondheim

Neste kamp for håndballjentan våre spilles i Trondheim neste onsdag  (7. desember), med Byåsen som vertskap i NM-kvartfinalen i Kolstad Arena. De fire vinnerne i kvartfinalekampene vil være kvalifisert til finalehelga i Arendal 24.-26. februar – med semifinaler fredag og finale søndag. Der skal også de fire semifinaleklare herrelagene kjempe om NM-tittelen. Dette er første gang en slik Final8-helg blir arrangert norsk håndball.

Neste kamp i eliteserien for Sherin & Co er hjemme mot Fana i Molde Arena onsdag 14. desember.

Kampfakta

Volda – Molde Elite 22-38 (11-20). Eliteserien kvinner. Volda Campus – 1002 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 2, Mona Obaidli 9 (2), Rikke Larsen Øyerhamn 2, Thale Rushfeldt Deila 5, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 11, Elise Skinnehaugen, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen 2, Celina Vatne 4, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic. 

Toppscorer Volda: Marte Nornes 6.

Beste spillere (kampjury): Marte Nornes (Volda), Sherin Obaidli (Molde).

Utvisninger: Volda 2 x 2 min., Molde Elite 1 x 2 min.

Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang.