Fant ikke «varmen» tidsnok – Molde

Fant ikke «varmen» tidsnok

Kanskje var de preget av den siste tidas vinterkulde utendørs, og da håndballjentan våre endelig ble varm i trøya var det for seint til å sikre poeng mot gjestende Fana.

Fana-spillerne var kampklare fra avkast av i Molde Arena denne onsdagskvelden og ledet 3-0 før det var spilt tre minutter. Dessverre har det skjedd ofte at laget vårt har gitt motstanderne et tidlig forsprang i denne sesongen. I tillegg til at startoppstillinga vår misbrukte seks av de åtte første angrepene, var det full gjennomtrekk i forsvaret – for å holde oss til «værmeldingene».

Rikke i skuddet mot Fana-målvakt Olivia Lykke Nygaard – de to ble kåret til kampens beste spillere. Foto: Jon Forberg

Klar Fana-føring

Det sto 8-3 i Fanas favør etter ni minutters spill, og 17-10 etter tjue – selv om det hadde vært noen lysglimt i den perioden. Til pause var avstanden redusert til fem mål, men Fana var fortsatt godt plassert i førersetet.

Håpet steg for både hjemmelaget og publikum med tre raske åpningsmål etter pause, og forsvarsverket var utvilsomt tettere og sterkere enn i den første omgangen. Målvakt Mathilde var også en vesentlig bidragsyter i så måte. Men så stoppet det opp i angrepsdelen igjen, og vi kom aldri nærmere enn to mål i den perioden kampen ble avgjort.

Spurten kom for seint

Fana var oppe i seksmålsledelse åtte minutter før slutt, og selv om de blå fikk bra dreis på sluttspurten ble det ikke tid nok. Da kaptein Sherin reduserte til 29-30 var det bare ti sekunder igjen av kampen – og da var det ikke mulig å vinne ballene flere ganger. Sherin og venstrekant Rikke var for øvrig de to av utespillerne våre som kom nærmest opp mot sitt beste.

Mathilde med god redningsprosent mot Fana, spesielt i andre omgang. Foto: Jon Forberg

Vipers neste motstander

Neste onsdag, 21. desember, avslutter moldejentan «høstsesongen» med kamp mot Vipers i Kristiansand.

OBS! I morgen, torsdag 15. desember, trekkes puljene i Europaligaen, der Molde Elite er seedet i den øverste av de fire «pottene». Også Fana er kvalifisert for gruppespillet, det samme er Sola. De norske lagene kan ikke møtes i gruppespillet.

De tre andre eliteseriekampene onsdag kveld endte slik: Byåsen – Vipers 21-37, Sola – Aker 31-23, Tertnes – Storhamar 22-27.

Kampfakta

Molde Elite – Fana 29-30 (14-19). Eliteserien kvinner. Molde Arena – 696 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Christine Karlsen Alver, Mona Obaidli 6 (1), Rikke Larsen Øyerhamn 5, Thale Rushfeldt Deila 7, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 7, Elise Skinnehaugen 1, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 1, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 2.

Toppscorer Fana: Aurora Kjellevold Hatle 11.

Beste spillere (kampjury): Rikke Larsen Øyerhamn (Molde), Olivia Lykke Nygaard (Fana).

Utvisninger: Molde Elite 2 x 2. min., Fana 2 x 2 min.

Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken/Pål Alexander Valbjør.