I startblokka for Europa og seks ukers «kampkjør» – Molde

I startblokka for Europa og seks ukers «kampkjør»

Håndballjentan våre er klare for sesongens tetteste kampprogram og historiske kamper i gruppespillet i Europaligaen. Lørdagens bortekamp mot BVB Borussia Dortmund blir den første av tretten kamper i løpet av seks uker!

Seks gruppespillkamper i den europeiske ligaen avsluttes med bortekamp mot franske Besancon lørdag 18. februar, og med sju norske eliteseriekamper mellom disse. Siden kampene i Europa  spilles på helg, blir onsdag kampdag for seks av de sju eliteseriekampene.

Spennende utfordring

– Dette blir en ny og spennende utfordring for de fleste i troppen vår, og nå vil treningsukene bli annerledes enn det de har vært vant til. Nå skal vi inn og ut av kamp to ganger hver uke, med mye reising i tillegg, sier trener Tor Odvar (Moen), som på sin side har bred erfaring med et tett kampprogram på nyåret etter sine suksessrike sesonger i Larvik og i Ungarn.

Han slår fast at Molde Elite også står bedre rustet til «hardkjøret» denne sesongen, med en større spillerstall enn tidligere.

– Vi har et godt treningsgrunnlag, det ligger i bunnen, og så må vi restituere etter kamp og reising – både mentalt og fysisk. Det vil nok bety at vi skal komprimere treningsøktene noe. Samtidig må vi naturligvis være taktisk forberedt og mentalt innstilt til hver eneste kamp. Det gjelder for hele troppen, alle må være forberedt på å bidra. Vi har hatt en lengre kamppause enn motstanderen som nå venter. Vi ville gjerne ha en eliteseriekamp denne onsdagen, men det lot seg ikke gjøre.

Bortsett fra Vilde (Vike Nerås), som er ute noen måneder til med en meniskskade, er alle håndballjentan i denne sesongtroppen klare for kraftprøven.

Trener Tor Odvar har bred erfaring med kamper i Europa og tett program. Nå har han opplegget klart for håndballjentan våre. Foto: Jon Forberg

Tysk, fransk og ungarsk motstand

Årets første kamp for laget vårt spilles altså i Westpress Arena i Hamm kommende søndag, 8. januar, med avkast klokka 14. Neste lørdag, 14. januar, er det klart for den første hjemmekampen, mot franske Besancon. Avkast i Molde Arena blir klokka 20, bestemt av det europeiske håndballforbundet (EHF), og satt opp i forhold til de aktuelle tv-tidene som er bestemt.

Det tredje motstanderlaget i gruppespillet er ungarske Siófok, som Tor Odvar trente før han kom til Molde Elite.

I angrepsposisjon

– Vi skulle opprinnelig startet og avsluttet med hjemmekamp, men EHF måtte altså gjøre om på det. Erfaringsmessig tror jeg det kan være greit for oss å starte på bortebane, presset er størst på hjemmelagene i disse kampene og jeg tenker det er ok for oss å være i angrepsposisjon nå, sier Tor Odvar.

Borussia ligger på tredjeplass i den tyske serien, bak Bietigheim (som er i Vipers gruppe i Champions League) og Thüringer (som vi møtte og slo i to spennende kvalifiseringskamper til Europaligaen i forrige sesong). Både Besancon og Siófok ligger noe lavere på tabellen i sine nasjonale serier i øyeblikket.

– Jeg tror denne gruppa står godt til oss, det bør bli seks interessante og fine oppgjør. Borussia spiller en type håndball som vi er godt kjent med. I disse internasjonale kampene må vi stå litt lenger i duellspillet enn vi stort sett kan tillate oss i eliteserien – ellers blir vi ofte straffet for det.

Borussia har én norsk spiller i troppen, Frida Rønning, som spilte for Oppsal før overgangen for halvannet år siden. De to beste lagene i hver gruppe går til kvartfinale, som spilles i siste halvdel av mars.

Anastasija og de andre håndballjentan våre slo Thüringer etter to spennende kamper i forrige sesong. Søndag venter en ny tysk motstander. Foto: Jon Forberg

Seks uker – 13 kamper

Slik er kampplanen for Molde Elite de neste ukene (eliteseriekampene i kursiv):

Søndag 08.01: Borussia Dortmund – Molde Elite (kampstart 14)
Onsdag 11.01: Molde Elite – Romerike Ravens (18)
Lørdag 14.01: Molde Elite – Besancon Feminin (20)
Onsdag 18.01: Aker – Molde Elite (18)

Lørdag 21.01: Siófok – Molde Elite (16)
Onsdag 25.01: Molde Elite – Storhamar (18)
Lørdag 28.01: Tertnes – Molde Elite (18)
Onsdag 01.02: Molde Elite – Sola (18.15)

Søndag 05.02: Molde Elite – Siófok (16)

Onsdag 08.02: Byåsen – Molde Elite (18)

Lørdag 11.02: Molde Elite – Borussia Dortmund (16)
Onsdag 15.02: Fredrikstad – Molde Elite (18.30)

Lørdag 18.02: Besancon – Molde Elite (16)

På grunn av den norske NM-finalehelga siste helga i februar og påfølgende landslagsperiode blir eliteseriekampen mot Larvik onsdag 8. mars den første for håndballjentan våre etter det.