God åpning, men solid fransk seier   – Molde

God åpning, men solid fransk seier

Håndballjentan våre åpnet strålende, godt støttet av hjemmepublikummet, men klarte ikke å følge opp mot en god fransk motstander og tapte til slutt klart i lørdagskveldens europaligakamp i Molde Arena.

Tre kjappe åpningsmål av Sherin, Mia og Mona ga de blå 3-0-ledelse før det var spilt tre minutter og skapte forventninger om en strålende opptur for «jentan» etter en tung måned med mange nedturer. Men motstander Besancon, som vant med ni mål mot ungarske Siófok i sin første gruppespillkamp forrige helg, ristet raskt av seg åpningssjokket og var à jour på 3-3 bare to minutter seinere.

Thale tok tak og var, sammen med Mona, lagets toppscorer med seks fulltreffere. Til høyre Natalia Nosek, som scoret sju av målene til Besancon. Foto: Jon Forberg

Hastverk var lastverk

Derfra var oppgjøret tett og jevnt det meste av den første omgangen. Vi var oppe i 9-6-ledelse midtveis, og 10-8 et par minutter seinere. Men det ble noen «hastverksfeil» i en periode, som gjorde at pasninger og skuddavslutninger ikke nådde målet. Det skjedde i et par overtallsperioder. Besancons punktmarkering av toppscorer Mona (som scoret 16 mål mot Borussia Dortmund i forrige kamp) påvirket også angrepsspillet vårt. Selv om kampen levde godt ut omgangen og det sto 15-17 ved pause, var det Besancon-laget som var i ferd med å feste et lite grep.

Sprudlende fransk avslutning

Avstanden på måltavla vekslet mellom to og fem mål lenge i andre omgang, og med et kvarter igjen å spille var det fortsatt håp om hjemmegevinst – da Christine reduserte til 25-28. Men derfra og ut var det dessverre mindre av motstandskraft i laget vårt, og et sprudlende fransk lag vant sluttperioden med ni mål til kampresultat 29-41. Det betydde nok også mye at kaptein Sherin pådro seg sin tredje utvisning og måtte se de ni siste minuttene fra tribuneplass.

Kaptein Sherin satte inn fem scoringer og ble kårets til lagets beste, men pådro seg tre utvisninger og måtte se sluttminuttene fra tilskuerplass. Foto: Jon Forberg

Plussmomenter også

Tross tapet og målraset mot slutten, var det mange positive momenter å hente ut av denne kampen for trener Tor Odvar og laget. Til Rbnett sa han dette etter kampen:

– Hvis du ser på tavla, så er svaret avgitt. Vi taper kampen bakover, og er ikke tøffe nok i det defensive. Dette har gått igjen litt over tid…… I nesten alle kamper lager vi nok mål til å vinne. Men vi slipper inn alt for mye igjen.

Han erkjente at Molde-laget tapte kampen helt på egen hånd, men lot seg likevel irritere over en utvisning han mente var feil idømt midt i andre omgang.

– Jeg følte at vi hadde en god mulighet til å ta dem igjen, for jeg trodde at vi hadde mest ork. Men den tullete utvisninga på Anastasia (Marsenic) stoppet momentum. Det var en helt uforskyldt bevegelse som ble straffet med to minutter. Da røyk strikken, og plutselig var vi seks-sju mål bak igjen, sa Tor Odvar Moen.

Stor dugnadsjobb

Det følger mange krav og behov med spill i Europaligaen, og klubben har hatt en stor jobb foran, under og etter denne første gruppespillkampen. Nytt golv på banen ble lagt i løpet av fredagen og helt fram til midnatt, og forberedelsene fortsatte naturligvis utover lørdag. Etter kampen måtte håndballgulvet og alt annet utstyr ryddes bort igjen. Med en stor dugnadsgjeng av klubbens nærmeste hjelpere, ledere, rekruttspillere, foreldre, andre slektninger og venner, og elitespillere (til og med etter kampen). Flott jobb, alle sammen!

Siófok er vår motstander i de to neste kampene i Europaligaen – i Ungarn kommende lørdag, 2. januar, og i Molde Arena søndag 5. februar.

Allerede kommende onsdag er det eliteseriekamp mot Aker i Oslo.

Kampfakta

Molde Elite – ES Besancon Feminin 29-41 (15-17). Europaligaen, gruppe A. Molde Arena – 800 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 1, Mona Obaidli 6, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Thale Rushfeldt Deila 6, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 5, Elise Skinnehaugen 3, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic.

Toppscorere Besancon: Clarisse Mairot 7, Natalia Nosek 7.

Beste spillere (kampjury): Sherin Obaidli (Molde), Clarisse Mairot (Besancon).

Utvisninger: Molde Elite 3 x 2. min., Besancon 7 x 2 min.

Dommere: Edvin Hargin/Erik Makejev, Estland.