Kontrollerte inn til seksmålsseier – Molde

Kontrollerte inn til seksmålsseier

Moldejentan festet grepet de ti siste minuttene av første omgang, gikk til pause med femmålsledelse i bortekampen mot Aker onsdag kveld, og kontrollerte kampen og resultatet i andre omgang. Begge lagene «stormet» i angrep i startfasen på kampen, etter tre minutters spill hadde lagene scoret tre mål hver.

Det var jevnt til drøyt midtveis i omgangen – før avstanden økte sakte, men sikkert i vår favør. Mona, som nok en gang ble vår toppscorer, satte inn 21-16 i omgangens siste sekund.

Fem fine scoringer, og i viktige perioder, av Rikke. Foto: Jon Forberg

Ledet med ni på det meste

To kjappe scoringer av Rikke økte ledelsen til sju mål i begynnelsen av andre omgang. På det meste ledet jentan med ni mål i den andre omgangen. På måltavla i Ullern flerbrukshall sto det 29-35 til slutt. I en tett og tøff kampperiode benyttet Tor Odvar muligheten til å bruke mange spillere. Allerede lørdag venter bortekampen mot Siófok i Europaligaen.

– Det ble litt stress i starten av kampen, og de fikk løpe inn noen mål på oss. Men det fikk vi rettet på, og fikk taket på kampen. Det viktigste var at vi tok den føringen de siste ti-tolv minuttene inn mot pause, og gjennomførte kampen med god kontroll etter det, oppsummerte Tor Odvar etter kampen.

Mathilde fikk sin første hele eliteseriekamp og ble registrert med ti redninger. Foto: Jon Forberg

Neste reisemål: Ungarn

Etter en kjapp flytur hjemom torsdag, er troppen reiseklar igjen fredag, altså med Ungarn som destinasjon. Neste eliteseriekamp venter i Molde Arena neste onsdag, 25. januar, med Anniken og Storhamar på den andre banehalvdelen (kampstart klokka 18). De tre andre eliteseriekampene onsdag kveld endte slik: Storhamar – Byåsen 30-27, Vipers – Larvik 32-29, Tertnes – Sola 27-30, Fana – Romerike Ravens 30-26.

Kampfakta

Aker Topphåndball – Molde Elite 29-35 (16-21). Eliteserien kvinner. Ullern flerbrukshall – 350 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 1, Mona Obaidli 8 (1), Rikke Larsen Øyerhamn 5, Thale Rushfeldt Deila 6, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 3, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Synne Fossheim 1, Anastasija Marsenic 1.

Toppscorere Aker: Freja Christensen 10 (3).

Beste spillere (kampjury): Freja Christensen (Aker), Mona Obaidli (Molde).

Utvisninger: Aker 1 x 2 min., Molde Elite 1 x 2. min.

Dommere: Sondre Liltved/Petter Eia Lien.