Benyttet ikke sjansen(e) i Ungarn – Molde

Benyttet ikke sjansen(e) i Ungarn

Sjansesløsinga ødela muligheten(e) til å gi hjemmelaget Siófok ordentlig kamp i den tredje kampen i Europaligaen. Men prestasjonene ble for ujevne og tidvis for svake til det, og det endte med åttemålstap i Ungarn lørdag.

Dette var en motstander håndballjentan våre burde ha vært på høyde med i alle spillets faser, og det var bare ett mål (13-12) mellom lagene etter den første omgangen – selv om laget vårt sleit i en periode også da.

Det ga håp om poeng før den andre omgangen, men dessverre ble skuddvalgene og -presisjonen heller ikke gode nok da.

Siófok festet grepet
I løpet av de sju første minuttene av omgangen var ledelsen økt til seks mål (20-14). Det var fortsatt seks mål ti minutter seinere, men hjemmelaget hadde egentlig full kontroll gjennom omgangen til sluttresultat 30-22.

Trener Tor Odvar, tilbake på sin tidligere «hjemmearena», gjorde sitt ytterste for å løfte moldelaget med tydelige meldinger under sine timeout-er i begge omgangene. Men fikk ikke nok av de svarene han var ute etter.

–         Jeg synes avslutningen av første omgang var bra, og vi gikk ut fra pausepraten med en god plan for andreomgangen. Men så ble vi fanget av de samme feilene som vi gjorde i den dårlige perioden i første, og tapte i realiteten kampen i løpet av tre minutter, oppsummerte Tor Odvar.

Johanne markerte seg med gode prestasjoner og fire flotte scoringer i siste del av kampen.  Bildet er hentet fra en tidligere kamp. Foto: Jon Forberg

Her er noen plusspoenger
Laget klarte å løfte forsvarsspillet i den siste halvdelen av første omgang, da målvakt Ine også fulgte opp med noen gode redninger. Thales og Rikkes gode avslutninger (tre mål hver) var angrepsbeholdningen i første omgang. Det ble mange spillerbytter i andre omgang, og det ga mange av «juniorene» nyttig matching. Johanne sto fram med gode initiativ og fire flotte scoringer da.

Siófok-målvakt Marina Rajcic var dyktig, men fikk også noen enkle oppgaver og endte på 15 redninger totalt – som betyr en redningsprosent på drøyt 40. Nikoletta Papp var vinnerlagets og kampene toppscorer med god marging – hun scoret ni mål.

I Europaligaen står nå to hjemmekamper for tur. Først returkamp mot Siófok søndag 5. februar, og deretter mot Borussia Dortmund (som slo Besancon 30-27 i Frankrike i denne runden) lørdag 11. februar. Kampstart i Molde Arena er klokka 16 for begge kampene. Vi burde ha vinnersjanser i begge, men trenger et løft!

I mellomtida skal vi gjøre unna tre viktige eliteseriekamper, mot Storhamar hjemme (onsdag 25.01 kl 18), Tertnes borte (lørdag 28.01 kl. 18) og Sola hjemme (onsdag 01.02 kl. 18.15).