Tre kvarter helt på høyde, ett kvarter i vranglås ødela – Molde

Tre kvarter helt på høyde, ett kvarter i vranglås ødela

Håndballjentan våre var på høyde med gruppeleder Borussia Dortmund i 45 minutter av lørdagens europaligakamp i Molde Arena, men ett kvarters «sammenbrudd» inn mot pause ødela.

Det sto 8-8 mot de tyske favorittene etter 15 minutters spill, og det så veldig lovende ut for trener Tor Odvars utvalgte – flere av dem har vanligvis ikke vært i startoppstillinga. Men så gikk plutselig alt feil, laget bommet både på valg, pasninger og skudd – og et offensivt tysk lag grep begjærlig mulighetene. Ni strake Borussia-scoringer, ingen av hjemmelaget, inn mot pausesignalet – og det sto 8-17 halvveis.

Mathilde leverte en flott kamp i Molde-målet og ble kåret til lagets beste i Molde Arena lørdag. Foto: Jon Forberg

Mye sterkere andre omgang

Det minnet litt om hjemmekampen mot Siófok for to uker siden, men var enda litt verre. Da lå vi seks mål under halvveis, men kom sterkt tilbake i andre omgang. Det skjedde også i denne kampen: Målvakt Mathilde løftet spillet og antall redninger (selv om hun også hadde levert bra før pause), duellviljen og besluttsomheten i forsvarsspillet var større og motet vokste i angrepsdelen.

Et drøyt kvarter ut i omgangen var avstanden redusert til fire mål (18-22), og tre  minutter seinere sto det 20-24. Men så skjerpet bortelaget seg, trener Henk Groener toppet laget og dermed ble det 24-32-tap til slutt for moldejentan.

Torine brente noen sjanser fra venstrekanten i begynnelsen av kampen, men scoret tre fine mål seinere. Foto: Jon Forberg

Mer spilletid, god læring

Men mange «nye» og unge fikk mer spilletid enn vanlig i denne kampen, og viste sitt potensial underveis i kampen. I tillegg til Mathilde, som fortjent ble kåret til lagets beste, leverte både Torine, Mie og Silje godt. Vanligvis er disse tre nøkkelspillere på rekruttlaget vårt i 2. divisjon. De to sistnevnte debuterte i Europa-sammenheng, og alle tre kom på scoringslista. God læring!

Dette var vår siste hjemmekamp i Europaligaen, nå gjenstår bare bortekampen mot Besancon i Frankrike neste lørdag. På veien dit tar jentan et stopp i Fredrikstad onsdag for eliteseriemøte med Fredrikstad BK.

Kampfakta

Molde Elite – BV Borussia 09 Dortmund 24-32 (8-17). Europaligaen, gruppe A. Molde Arena – 600 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Christine Karlsen Alver 3 (2), Rikke Larsen Øyerhamn, Thale Rushfeldt Deila 4, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli, Elise Skinnehaugen, Mie Blegen Stensrud 3, Torine Hjelme Dalen 3, Celina Vatne 3, Synne Fossheim 3, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 3, Silje Rekdal 1 (1).

Toppscorer Borussia: Dana Bleckmann 8.

Lagenes beste spillere (kampjury): Mathilde Berner Røhmer (Molde), Dana Bleckmann (Borussia).

Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Borussia 4 x 2 min.

Dommere: Mattias Fält/Mikael Holm, Sverige.