Flott opptur i «sennepsbyen» – Molde

Flott opptur i «sennepsbyen»

Håndballjentan løftet seg samlet og kraftig etter de to serietapene den siste uka og slo sin franske motstander med seks mål i «sennepsbyen» Dijon.

JDA Bourgogne Dijon – Molde Elite 29-35

Det betyr at utgangspunktet er det beste foran neste lørdags returkamp i Molde Arena, og det handler om avansement til tredje kvalifiseringsrunde for Europaligaen.

Anført av målvakt Ine satt forsvarsspillet godt fra begynnelsen av i den praktfulle matcharenaen i Dijon, og hjemmelaget var aldri i ledelsen i denne kampen – tross støtte fra 1800 tilhengere på tribunene. Vi ledet med seks mål på det meste i første omgang, seinest på stillinga 15-9, men hjemmelaget scoret de to siste før pause.

Det smakte godt! Jublende håndballjenta etter seksmålsseieren i Dijon. Foto: Molde Elite

Stor skuddstyrke

Avstanden skrumpet ytterligere til to mål tidlig i andre omgang, men med Celina og «Kizza» spesielt skuddsultne og dyktige i avslutningene holdt vi oss foran og økte ledelsen igjen. «Kizza» endte opp med tolv scoringer denne gang, og satte som vanlig inn alle sjumeterne, mens Celina imponerte med ti spillemål. Men spillegleden var klart bedre i hele spillergruppa denne kvelden – og alle bidro godt.

Celina med ti spillemål i lørdagens kamp. Bildet er hentet fra tidligere kamp. Foto: Jon Forberg

Returkamp neste lørdag

Returkampen skal spilles i Molde Arena neste lørdag (30.09), med avkast klokka 15. Før det skal håndballjentan våre gjøre unna bortekampen mot Larvik i eliteserien. Den spilles kommende onsdag klokka 18.15.

Ine satte standarden tidlig og bidra godt til seieren mot Dijon. Bildet er hentet fra tidligere kamp. Foto: Jon Forberg

Kampfakta

JDA Bourgogne Dijon – Molde Elite 29-35 (11-15). Andre kvalifiseringsrunde til. Palais des Sports, Dijon Frankrike- 1800 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 12, Romé Steverink 3, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 3, Blanka Kajdon 2, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen 1, Celina Vatne 10, Marketa Sustackova 1.
Toppscorer Dijon: Celine Sivertsen 7.
Utvisninger: Dijon 3 x 2 min., Molde Elite 5 x 2 min.
Dommere: Ismaijl Metalari/Nenad Nikolavski, Makedonia.