Fortsatt et stykke unna – Molde

Fortsatt et stykke unna

Håndballjentan våre var aldri i ledelsen i bortekampen mot tabellnabo Byåsen onsdag, og tapte med sju mål til slutt i dette siste eliteserieoppgjøret før VM-pausen.

Byåsen Håndball Elite – Molde Elite 27-20

Moldejentan hadde 4-4 sju minutter ut i kampen, men Byåsen lå foran med ett til tre mål deretter – og økte til femmålsledelse i sluttsekundene av første omgang, etter at moldejentan «kastet bort» angrepsmulighetene sine de fire siste minuttene inn mot pause.

Opphenting før måltørke

Trøndernes forsprang økte til sju mål før det var spilt ti minutter av andre omgang, men i sin beste periode i kampen reduserte «de blå» avstanden til tre mål drøyt midtveis. Da satt også forsvarsspillet mye bedre. Men så ble det nesten elleve minutters måltørke igjen og Byåsen kontrollerte inn til sjumålsseier. Det er en jobb å gjøre i VM-pausen, håndballjenta!

Johanne med flere gode forsøk og fire scoringer i onsdagens kamp. Foto: Jon Forberg

Flyrot i oppkjøringa

Det skal ikke brukes som en unnskyldning for tapet, men det ble ikke en ideell oppkjøring til kampen for håndballjentan våre. Etter Europaliga-kampen borte mot Nantes søndag, ble det flyforsinkelse mandag og troppen måtte ta en ekstra overnatting i Amsterdam. Og som om ikke det var nok, var det kun én av spillerne som fikk bagasjen sin ved ankomst Ålesund tirsdag ettermiddag, Det betydde at laget gikk glipp av treninga den dagen og utstyr måtte erstattes.

Returkamp mot Nantes

Nå er det altså pause i eliteserien fram til etter VM-pausen. For Molde Elite er bortekampen mot Storhamar onsdag 3. januar neste serieoppgjør på lista. Men vi har altså en godbit å by på før spillerne går inn i kamppausen, returkampen mot Neptunes de Nantes i Molde Arena kommende søndag, med kampstart klokka 17.

De andre eliteseriekampene som ble spilt onsdag endte slik: Sola – Romerike 39-27, Vipers – Follo 39-30, Gjerpen – Oppsal 37-19, Tertnes – Storhamar 25-44.

Kampfakta

Byåsen – Molde Elite 27-20 (16-11). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Melhushallen – 746 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 6, Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli 2, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud 4 (2), Celina Vatne 2, Marketa Sustackova 1, Guro Skjærvold, Hege Holgersen Danielsen.
Toppscorer Byåsen: Maria Hjertner 8.
Beste spillere (kampjury): Helle Kjellberg-Line (Byåsen), Christine Karlsen Alver (Molde Elite).
Utvisninger: Byåsen 4 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.
Dommere: Leif André Sundet/Eskil Ahn Braseth.