Maja staket ut kursen – Molde

Maja staket ut kursen

Med Maja Muri i sprudlende spillehumør og effektiv i alle situasjoner tok håndballjentan våre kjapt kommandoen over gjestende Fredrikstad BK i Molde Arena lørdag. Og det førte til mange scoringer og klar seier.

Molde HK Elite – Fredrikstad BK 42-27

Maja – med foreldrene på besøk og på tribunen, scoret fem av de åtte første moldemålene, og bidro sterkt til at «de blå» festet grepet tidlig.

– Herregud, dette smakte godt! Vi hadde god flyt i dag, så det var deilig. Vi har hatt ei veldig god treningsuke, og fikk med oss litt selvtillit da vi klarte å ta igjen Storhamar på bortebane. Vi gjør en veldig bra match i dag, sa 25-åringen til Rbnett etter kampen.

Maja Muri leverte en strålende kamp og ble fortjent kåret til den beste av håndballjentan våre i seieren over Fredrikstad. Foto: Jon Forberg

Tøff retur for Mathilde

FBK-laget holdt følge til 4-4, men opplevde etter hvert det samme som fotballgutta fra «plankebyen» gjorde mot MFK på Aker stadion for ei uke siden – det ble mange baller å plukke ut av eget nett. Målvakt Mathilde Berner Rømer, tilbake på sin gamle hjemmebane her, leverte fine redninger i starten av kampen, men fikk etter hvert for liten hjelp fra forsvaret foran seg. FBK har fått en tøff sesongstart med fem strake tap, men har også måttet erstatte mange av spillerne som leverte godt i den forrige sesongen.

Mange som presterte godt

Det er mye «nytt» også i vårt lag denne sesongen, som kjent, men mange av nykommerne med god eliteserieerfaring fra tidligere, og det ser jo ut til at denne troppen allerede er på en god kurs. Det var ikke bare Maja som sprudlet av spillerne – med fart, trykk, presisjon og god variasjon økte de avstanden på måltavla gjennom hele første omgang og ledet med åtte mål (20-12) halvveis i kampen.

I motsetning til i vår bortekamp mot Storhamar og fantastiske opphenting i forrige runde, endret ikke kampbildet seg i Molde Arena denne lørdagen. Ledelsen var oppe i 18 mål på det meste, og til slutt sto det 42-27 da sluttsignalet lød.

Mathilde Berner Rømer fikk et tøft møte med gamlelaget, her takker hun Rikke og Julia for kampen etterpå. Foto: Jon Forberg

God opplevelse for trener TorO

Trener Tor Odvar Moen var natujrlig nok godt fornøyd med prestasjonen til hele laget i denne kampen, og sa dette til Rbnett etterpå:
– Fredrikstad har slitt i seriestarten, men de har vært bedre enn resultatene tilsier. Vi traff bra fra start og smelte på dem en del mål tidlig. Det er jeg fornøyd med. Og så har vi brukt den siste uka til å endre litt på hvordan vi står bakover. Det var gøy å se på dem i dag. Vi har mange nye spillere som viser seg fram, og så fortsetter vi på samme måten når vi ruller inn flere andre spillere. Det er sånt som en trener blir veldig glad for å se.

Maja endte på ni scoringer, og ble kåret til lagets beste av kampjuryen, mens både Runa, Lene og Celina fulgte nærmest med seks scoringer hver. Og spillmotor Julie noterte seg for ni målgivende pasninger i tillegg til sine fire scoringer.

NM-kamp neste på programmet

Neste kamp for håndballjentan våre er mot 2. divisjonslaget Junkeren i åttedelsfinalen i NM. Kampen skal spilles i Rekneshallen onsdag 2. oktober (kampstart 19.30). Vinner vi, blir det kvartfinale, som skal spilles innen 16. oktober. Neste eliteseriekamp er hjemme mot Byåsen. Den skal spilles i Frænahallen søndag 20. oktober!

Rutinerte Vegard Klokk Kalløkkebakken tok dommerjobben sammen med Antonie Seierstad Dale på kort varsel, da hennes faste makker Rebecca ble sittende «flyfast» i Bergen. Og den nye duoen leverte en god kamp. Foto: Jon Forberg

Kampfakta

Molde HK Elite – Fredrikstad BK 42-27 (20-12). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, lørdag. Molde Arena – 712 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Marie Skurtveit Davidsen, Sara Nørklit Lønborg – Mia Kristine Strand 1, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan 2, Runa Heimsjø Sand 6, Lene Kristiansen Tveiten 6(3), Henrikke Hauge Kjølholdt 3, Celina Vatne 6, Maja Muri 9, Marketa Sustackova 2, Julia Hessen, Julie Bøe Jacobsen 4, Susanne Liberg Amundsen, Marlena Urbanska 2. 
Toppscorer Fredrikstad: Sanne Løkka Hagen 8(3).
Beste spillere (kampjury): Maja Muri (Molde Elite), Sanne Løkka Hagen (Fredrikstad).
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Fredrikstad 2 x 2 min.
Dommere: Antonie Seierstad Dale/Vegard Klokk Kalløkkebakken.