Kamprustne spillere ute av NM-kampen – Molde

Kamprustne spillere ute av NM-kampen

Det hjalp ikke å score tjue mål i andre omgang, fem mer enn hjemmelaget, for håndballjentan våre viste seg for kamprustne i første omgang. Trønderne ledet med seks halvveis i kampen og holdt så vidt unna i hektiske sluttminutter.

Byåsen Elite – Molde HK Elite 33-32

Det var en stor skuffelse, det var forhåpninger om å komme enda nærmere en ny cupfinale denne sesongen. Men det er lett å tenke at nesten en måned uten eliteseriemotstand har spilt en rolle for laget vårt. Fjerderundekampen mot 2. divisjonslaget Junkeren for to uker siden ga ikke samme effekten.

Byåsen innledet eliteseriesesongen med fire tap, men slo Romerike Ravens i den femte serierunden og Fredrikstad i den fjerde NM-runden, og hadde dessuten de to ferske kampene «i kroppen».

Ledet bare én gang

Johanne scoret kampens første mål mot «gamlelaget», men det var også eneste gang moldejentan ledet i kampen! Forsvarsprestasjonene var bra i åpningsminuttene, og målvakt Sarah hadde mange redninger i de første ti minuttene. Men for mange gode skuddmuligheter ble «brent» og selv om det var jevnt resultatmessig til midtvegs i omgangen (7-7), var det hjemmelaget som var i ferd med å feste grepet.

Det ble ytterligere forsterket det siste kvarteret inn mot pause – veldig lite stemte både bakover og framover for de blå – og trønderne gikk til pausepraten med seks måls ledelse.

Marketa var framtredende spiller i en bedre andre omgang for håndballjentan våre, men semifinaleplassen glapp likevel. Foto: Jon Forberg

Rakk ikke utlikningsmålet

Moldejentan hentet altså inn mye i løpet av den siste halvtimen, lå under med bare to mål før omgangens var halvspilt, og ett mål i løpet av de to siste kampminuttene, men vi rakk ikke å få utlikninga.

Både Marketa og Maja var effektive og dyktige i avslutningene og scoret fem hver i den andre omgangen – Maja hadde også én scoring i første omgang og ble vår toppscorer. Marketa ble fortjent nok kåret til vår beste spiller av kampens jury.

Janne Eklo ble den store forgrunnsfiguren for hjemmelaget, ettersom hun scoret åtte mål allerede før pause, og ytterligere fire i andre omgang – i tillegg var hun «nest sist» på mange andre scoringer.

De andre kvartfinalekampene endte slik: Oppsal – Romerike 37-26, Storhamar – Vipers 27-25, Larvik – Tertnes 25-29.

Møtes igjen søndag

Allerede kommende søndag er det nytt møte med Byåsen, da i eliteseriesammenheng. Frænhallen er arena for anledninga, og vi håper på en ny håndballfest i Elnesvågen – som vi opplevde i sluttspillkampen mot Larvik i vår. Kampstart er klokka 17.

Kampfakta

Byåsen Elite – Molde HK Elite 33-32 (18-12). NM kvartfinale kvinner. Husebyhallen, Trondheim.
Moldes lag (med scoringer): Sara Nørklit Lønborg, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 3, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan 2, Runa Heimsjø Sand 2, Lene Kristiansen Tveiten 3, Henrikke Hauge Kjølholdt 1, Celina Vatne 2, Maja Muri 6, Marketa Sustackova 5, Julie Hessen, Julie Bøe Jacobsen 2, Susanne Liberg Amundsen 4, Marlena Urbanska.
Toppscorer Byåsen: Janne Eklo 12 (3).
Beste spillere (kampjury): Janne Eklo (Byåsen), Marketa Sustackova (Molde).
Utvisninger: Byåsen 1 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.
Dommere: Valton Hoxha/Jens Kolterud Førsund.