Ett sekund fra poeng i debuten! – Molde

Ett sekund fra poeng i debuten!

Håndballjentan våre lå under med sju mål på det meste, men sto for en imponerende opphenting. Da var det selvsagt surt at Borussia Dortmund satte inn seiersmålet ett sekund før sluttsignalet lød.

Tre minutter før slutt satte Mona inn sitt 16. mål(!) i kampen og sendte laget opp i ledelsen (32-31) for første gang på over en omgang. Toppscoreren vår leverte en enorm angrepskamp og scoret på 16 av 22 skudd! I tillegg var hun «nest sist» på mange av de andre scoringene også.

Tapte i siste sekund

Men tyskerne slo tilbake og «spillemotoren» og landslagsspilleren Alina Grijseels ble den store helten for hjemmelaget da hun satte inn seiersmålet etter et frikast – på kampens siste skudd!

– Etter den flotte jobben spillerne våre la ned for å komme à jour i kampen, føles det ekstremt tungt å miste poenget på en «buzzerbreaker», som de ville ha kalt det i amerikansk ballsport, er kommentaren fra trener Tor Odvar.

Mona scoret halvparten av målene våre og leverte en enorm angrepskamp i Tyskland!  Foto: Jon Forberg

God start, glapp i midtperioden

Den første gruppespillkampen i Europaligaen var en berg-og-dal-bane for moldelaget, som ledet med tre mål (8-5) etter drøyt ti minutters spill og fortsatt var foran ti minutter før pause (13-12). Men så fulgte en svak fem minutters periode for våre – hjemmelaget scoret fem strake og ledet plutselig 17-13. Pauseresultatet var 19-15, og fortalte at det var forsvarsprestasjonene både kollektivt og individuelt som hadde vært for ujevne for de blå i siste del av første omgang.

Kampen skiftet karakter

Det fortsatte slik også etter pause og elleve minutter ut i omgangen var avstanden økt til sju mål (28-21). Men så startet opphentingen, forsvarsspillet satt bedre og flere av spillerne «meldte seg på» i angrepsspillet. Det som hadde sett ut som en tapt kamp skiftet karakter, og da Rikke satte inn 31-31 seks minutter før slutt var poengmuligheten blitt reell for våre. Det holdt seg slik helt til sluttekundet, altså!

– Det var fantastisk fint å se hvordan jentene vokste inn i kampen igjen og skaffet seg en reell poengmulighet, legger Tor Odvar til.

Allerede onsdag er det ny kamp for jentan våre, da er Romerike Ravens eliteseriemotstander i Molde Arena – kampstart klokka 18. Og lørdag kveld kommer altså franske Besancon på besøk, til andre kamprunde i Europaligaen – kampstart klokka 20.

Kampfakta

BV Borussia Dortmund 09 – Molde Elite 33-32 (19-15). Europaligaen, gruppe A. Westpress Arena, Hamm – 545 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 1, Mona Obaidli 16 (7), Rikke Larsen Øyerhamn 5, Thale Rushfeldt Deila 3, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne, Synne Fossheim, Anastasija Marsenic 2.

Toppscorere Borussia: Emma Olsson 6, Dana Bleckmann 6.

Utvisninger: Borussia 4 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.

Dommere: Alain Rauchs/Philippe Linster, Luxembourg.