Seier til Molde i treningsmøte med Storhamar – Molde
Runa Heimsjø Sand scoret fem mål og toppet scoringslista, her i skuddet mot Anniken Obaidli og Mia Solberg Svele (til høyre) – som var Storhamars mestscorende. Foto: Jon Forberg

Seier til Molde i treningsmøte med Storhamar

Med tre uker igjen til REMA 1000-ligastart «sjekket» håndballjentan til Molde formen i treningskamp mot Storhamar i Ottahallen fredag. Og med seier 28-26 over siste sesongs serietoer (og europaligavinner) fikk trener Tor Odvar Moen og spillerne til Molde gode «tilbakemeldinger».

– Det deles jo ikke ut poeng i treningskamper, men dette var en fin opplevelse for oss. En god og jevn treningsmatch mellom to gode lag som fightet godt i begge omgangene. Det var stor vilje i begge lag til å løpe. Viktig for oss med slik motstand nå, alle spillerne sto godt i det og leverte gode prestasjoner, var Tor Odvars oppsummering av kampen.

Det sto 13-13 på måltavla etter den første omgangen og lagene vekslet på å lede også utover i andre omgang. Før moldelaget skaffet seg et lite overtak mot slutten og var oppe i tre måls ledelse på det meste. Laget lyktes godt med «sju-mot-seks»-spillet i den andre omgangen.

Den nye målvaktduoen vår, Marie Davidsen og Sarah Nørklit Lønborg sto én omgang hver – og begge leverte godt. Alle andre nykommere og tilgjengelige utespillere var også på banen i kampen, og viste lovende takter. Runa Heimsjø Sand ble vår toppscorer i kampen med sine fem fulltreffere, mens Maja Muri og Julie Bøe Jacobsen scoret fire hver. Anniken Obaidli og Mia Solberg Svele scoret fem mål hver for Storhamar og toppet lista der.

Neste helg deltar Molde i turnering (med tre kamper) på Lørenskog, og fortsetter direkte til treningsleir i Danmark deretter. Også der skal laget spille tre kamper. Tredjerundekamp i NM mot vinneren av Gjøvik og Utleira blir siste kamp før eliteserieåpninga på bortebane mot Oppsal lørdag 31. august.