Ungdommene markerte seg i cupdysten – Molde

Ungdommene markerte seg i cupdysten

Kampen var aldri spennende resultatmessig, og det var heller ikke ventet i duellen mellom håndballjentan våre og et ungt og i tillegg redusert Junkeren-lag. Det skilte 30 mål mellom lagene til slutt i fjerderundekampen i Rekneshallen onsdag.

Molde HK Elite – IK Junkeren 42-12

Moldejentan ledet 5-0 før det var spilt fire minutter og 9-0 før Nora Sivertsen satte inn nordlendingenes første, like før kampuret rundet de første ti minuttene. Det var besluttsomhet, fart og presisjon over hjemmelagets åpning – og dermed også gode prestasjoner.

Trener Tor Odvar Moen brukte troppen godt i begge omgangene. Det sto 21-5 halvveis i kampen og «målforskjellen» var nesten identisk i de siste tretti kampminuttene. Alle av utespillerne som ble brukt kom på scoringslista, og målvakt Sarah Nørklit Lønborg hadde en redningsprosent på 62 den tida hun var på banen!

Yngst i troppen og best i kampen, og lagvenninnene var også tydelig fornøyd med at Julia Hessen fikk prisen. Foto: Jon Forberg

Den yngste koste seg på banen

Julia Hessen var den yngste av moldespillerne, hun fyller 18 år om snaue to måneder, men markerte seg ordentlig godt i begge omgangene. Den teknisk gode og fotrappe sunnmørsjenta, som gjorde det bra også for ungdomslandslaget i sommerens VM-sluttspill i Kina, danset seg gjennom Junkerens forsvar flere ganger og endte på fem scoringer totalt. Etterpå ble hun kåret til lagets beste av kampens jury.

– Dette var skikkelig gøy, jeg fikk masse spilletid og koste meg med så mange dyktige medspillere rundt meg, kvitterte Julia med etterpå.

Julia i ett av mange vellykkede gjennombrudd og i én av mange dueller med Junkeren-målvakt Matylda Marnik. Foto: Jon Forberg

Lang reise for gjestene

For Junkeren ble det lang reise og altså klart tap. Bodølaget rykket ned fra 1. divisjon i vår og står med to seirer og to tap til nå i 2. divisjon denne sesongen. I denne kampen måtte laget også klare seg uten de to mestscorende spillerne – Vilde Evensen (38 mål og toppscorer i avdelinga) og Trude Blestrud Håkonsen (24 mål) – begge på grunn av jobb. Nordlendingene ville gjerne flytte kampen fram til midten av september og Molde Elite sa ja til det, men NHF sa nei.

I toppscorernes fravær og tross det klare nederlaget, holdt ungjentene fra fotballbyen motet godt oppe og kampviljen intakt gjennom kampen. Og Sigrid Jørgensen, seks dager yngre enn vår Julia, ble fortjent kåret til lagets beste.

Tøff motstand for et ungt lag fra Bodø, men spillerne gjennomførte kampen likevel med stil og holdt humøret oppe. Ikke minst Sigrid Jørgensen (nummer 11), som ble kåret til beste spiller. Foto: Jon Forberg

Ny NM-runde om to uker

Neste NM-runde (kvartfinalene) skal etter planen spilles onsdag 16. oktober. Trekningen skjer torsdag. Så kommer vår neste eliteseriekamp søndag 20. oktober, da Byåsen er motstander i Frænahallen – kampstart er klokka 17.

Kampfakta

Molde HK Elite – IK Junkeren 42-12 (21-5). NM kvinner, 4. runde kvinner. Rekneshallen – 137 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Sara Nørklit Lønborg, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 3, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan 4, Runa Heimsjø Sand 4, Henrikke Hauge Kjølholdt 6, Celina Vatne 2, Maja Muri 5, Marketa Sustackova 2, Julie Hessen 5, Julie Bøe Jacobsen 2, Susanne Liberg Amundsen 4, Marlena Urbanska 1.
Toppscorere Junkeren: Mille Tophøj, Sigrid Jørgensen, Benedikte Hokland Ottestad, Karna Elida Teigland og Nora Sivertsen – alle med 2 mål.
Beste spillere (kampjury): Julie Hessen (Molde), Sigrid Jørgensen (Junkeren).
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min, Junkeren 1 x 2 min.
Dommere: Sindre Hell/Armin Spago.