Molde Elite-Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Molde

Molde Elite-Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Det tok nesten 50 minutter å riste av seg åpningsnervene og motstander Oppsal, men så avgjorde håndballjentan våre med en solid sluttspurt og vant åpningskampen med seks mål.

– Det var en typisk åpningskamp mellom to lag som har skiftet ut mange nye spillere, og det tar gjerne litt tid å få relasjonene til å sitte på banen. Det ble gjort noen valg og feil som kanskje ikke forklares med åpningsnerver, og vi spilte lenge på Oppsals premisser. Men vi måtte finne en vei til seier – og da handlet det egentlig om å jobbe litt hardere enn Oppsal. Jeg er veldig fornøyd med måten spillerne løste dette på i siste del av kampen, sa trener Tor Odvar etter kampen i Oppsal Arena.

Mona ble forgrunnsfiguren i åpningskampen med sine 14 scoringer. Bildene er fra turneringskampen mot Fana i Tønsberg. Foto: Jon Forberg

Mona scoret 14!
Oppsal var foran i målprotokollen det meste av første omgang og ledet 7-3 på det meste (etter ni minutter), men «jentan» jobbet seg til uavgjort 16-16 ved pause. Mona gikk foran og scoret halvparten av målene våre i første omgang – fire av dem fra 7-meteren.

Hun scoret ytterligere to straffemål i andre omgang, i tillegg til fire spillemål og endte altså på 14 scoringer totalt! Kampjuryen i Oppsal Arena kåret henne til Moldes beste, og brukte neppe lang tid på den diskusjonen.

– Mona blir god denne sesongen, det er jeg ikke i tvil om, hun har «gitt beskjed» om det i hele oppkjøringsperioden, var Tor Odvars kommentar til den prestasjonen.

Det ble en slitekamp, men sterk avslutning avgjorde åpningskampen for håndballjentan. Foto: Jon Forberg

Forsvarsløft bidro til seieren
Men også de andre bakspillerne sto fram i slutten av første omgang og utover i andre. Thale hadde også seks spillemål i andre omgang, og åtte scoringer totalt. Hennes scoring til 29-26-ledelse drøyt ti minutter før slutt signaliserte egentlig starten på den avgjørende spurten. Vesentlig var også at laget omtrent samtidig løftet forsvarsspillet og fikk tak på Oppsals dyktige skytter og toppscorer, Lina Marie Jensen.

Vi er gang! Neste kamp er mot Follo i Molde Arena allerede kommende søndag, 5. september, med kampstart klokka 16.

Kampfakta:
Oppsal – Molde HK Elite 30-36 (16-16).
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand, Sherin Obaidli, Mona Obaidli 14 (6), Julie Lygren 3, Thale R. Deila 8 (1), Vilde V. Nerås, Elise Skinnehaugen 3, Synne Fossheim 3, Emma Obiech, Elke Karsten 3, Anastasija Marcenic 2.Toppscorere Oppsal: Lina Marie Jensen.Utvisninger: Oppsal 4 x 2 min., Molde Elite 1 x 2 min.