Treneren hyller Anniken – Herregud, for en spiller!

Treneren hyller Anniken: – Herregud, for en spiller!

Håndballjentenes playmaker imponerte da MHK slo dansk eliteserielag(Aarhus – Molde 35-38) Molde HK Elite slo Aarhus United med tre mål i onsdagens treningskamp i Danmark. Til pause ledet Molde 18-13.

– Vi spilte to ganger 40 minutter, så det ble litt flere scoringer enn vanlig. Vi hadde mye energi i spillet vårt og jeg er veldig fornøyd med mye i denne kampen, sier trener Magnus Johansson til Rbnett.

I tirsdagens treningskamp mot Holstebro (tap 28-31) testet han ut 5-1 i forsvar i lange perioder. Onsdag spilte Molde kun 6-0-formasjon.

– Det er dette vi er mest vant til, og det fungerte veldig bra i denne kampen. Det ble mer fysisk forsvar og flere taklinger. Dermed ble det også flere kontringer. Det er slik vi vil spille, vi er best når vi er raske og «hete» på ballen, konkluderer treneren.

Tilbake for fullt

Han var ekstra fornøyd med prestasjonen til Anniken Obaidli mot Aarhus. MHK-strategen er på vei tilbake for fullt etter korsbåndskaden som har holdt henne på sidelinja i over ett år.

– Forsvarsspillet hennes var veldig bra. Hun var sulten og kontret med en gang hun fikk sjansen. Hun løp gjennom og gjorde mange fine scoringer, sier Johansson om Molde-jenta som scoret åtte mål. Kristina Logvin scoret fem ganger.

– Anniken er jo som en ny spiller for oss, og hun er litt av en forsterkning. Oj, oj, oj. Herregud, for en spiller! Hun mangler fortsatt litt på timing slik at hun våger i alle situasjoner, men det ser veldig fint ut. Nå har hun fått tre kamper etter at hun kom tilbake. Dette blir veldig, veldig bra, sier Johansson.

God motstand

SK Aarhus ble nedlagt på grunn av økonomiske etter sist sesong. Klubben ble omdannet til Aarhus United, som fikk lisens til å spille i den danske eliteserien kommende sesong. Blant spillerne er den islandske storskytteren Birna Berg Haraldsdottir, som bidro til at MHK rykket opp i eliteserien for første gang våren 2015.

– Det var en god motstander og Birna scoret noen mål. Men vi hadde god kontroll på henne, og etterpå sa hun at hun synte vi var gode i dag, forteller treneren.

(Klippet Fra RB-Nett)

 

Torsdag spiller MHK sin tredje og siste treningskamp under oppholdet i Danmark. Hadsten mistet opprykket til eliteserien med noen få mål i kvalifiseringa sist sesong.