Jakter revansj mot Aker søndag – Molde
Kaptein Sherin Obaidli i skuddet i hjemmekampen mot Fana sist helg.
Kaptein Sherin Obaidli i skuddet i hjemmekampen mot Fana sist helg.

Jakter revansj mot Aker søndag

«Håndballjentan» våre jakter sesongens tredje seier og en revansj mot Aker i søndagens seriekamp i Oslo.

Kaptein Sherin & Co tapte begge kampene mot Aker i forrige sesong – 27-29 i Oslo og 22-24 i Molde Arena. For en måned siden møttes de to lagene i treningskamp i Larvik, og da var det MHK-laget som var klart skarpest og vant 36-21.

– Seieren i treningskampen gjorde oss godt, men det er seriekampene som teller i den store sammenhengen, og derfor har vi fortsatt noe å revansjere. I likhet med oss, har Aker-laget hatt noen utskiftinger i spillerstallen siden i vår, men de ser ikke ut til å være svekket. I de to tapte seriekampene ble vi «tatt på farta», og det må vi rette på denne gangen. Vi venter tøff motstand også søndag, nå er sikkert de litt revansjelystne etter treningskampen, sier MHK-kapteinen.

Sherin er inne i sin femte sesong som senior- og elitespiller i moderklubben etter noen sesonger i Sola. De siste årene har hun, i tillegg til den travle håndballhverdagen, vært faglærer på mellomtrinnet i barneskolen på Kleive. Nå er 27-åringen imidlertid i gang med bachelor-programmet i Sport Management-studiet ved Høyskolen i Molde.

Strekspiller Sherin er for øvrig klar på at hun og laget fortsatt må få opp treffprosenten på skuddene sine – det hadde vært litt å hente i de to siste kampene, mot gamleklubben Sola og mot Fana sist helg.

– Men jeg føler likevel at laget er på riktig kurs, og at vi er i ferd med å utvikle «lagspillet». Tross korona-utfordringene har vi hatt ei god oppkjøring, med trenings- og kampleiren i Larvik i tillegg til turneringa i Bergen. Vi hadde seks kamper på to uker mot gode motstandere, det var verdifullt å komme i kampmodus igjen før seriestarten.

Aker har spilt bare to seriekamper til nå, men har vunnet begge: 31-22 hjemme mot Fana først og deretter 30-24 borte mot Rælingen. I den sistnevnte scoret for øvrig den venstrehendte høyrekanten Tuva Ulsaker Høve elleve mål. Trønderjenta var sentral ungdomsspiller i Byåsen opp gjennom årsklassene, og ble blant annet kåret til «beste spiller» i Rosecupen vår i Idrettens Hus ved en anledning. Akers venstrekant, Marthine Svendsberget, scoret for øvrig åtte av målene mot Rælingen.

– For tiden er vi best på Østlandet. Det burde være plass til en toppklubb i Oslo, og målet er at det skal være Aker. Da må det også sterkere økonomiske muskler til. Budsjettet denne sesongen er på beskjedne tre millioner, sier Aker-trener Henrik Wilhelmsen i et intervju på NHFs hjemmeside, handball.no.

Med seg i trenerteamet har Wilhelmsen med seg Vigdis Holmeset fra Stranda, som i yngre studieår blant annet trente et jentelag i Molde HK og som både har trent Stabæk i eliteserien og flere yngre landslag i mange år etter at hun flyttet til Østlandet.

Aker Topphåndball har sitt utspring i håndballgruppene til Njård og Ullern, og skal etter hvert ha den flunkende nye Ullernhallen som hjemmearena. Men ikke alt «inventar» er på plass der ennå, og derfor spilles søndagens kamp mot Molde HK Elite i Oppsal Arena.

– Vi har gode minner fra Oppsal Arena, så det har vi ingenting imot. Jeg tror ikke vi har tapt der noen gang, sier MHK-kaptein Sherin med et smil.