Andrea i ny rolle møter «gamlelaget» – Molde
Andrea Hanssen knytter skolissene og gjør seg klar til søndagens møte med gamleklubben. Foto: Jan H. Indbjør

Andrea i ny rolle møter «gamlelaget»

Molde HK Elite mot Rælingen HK søndag, det betyr møte med gamle kjente for tre av spillerne.

Andrea Hanssen (26) kom til Molde foran 2019/20-sesongen, etter sju sesonger i Rælingen-drakta – der hun både var kaptein (de siste sesongene) og toppscorer.

På søndagens bortelag vil vi finne både målvakt Caroline Martins og bakspiller Hanne Morlandstø – begge med fin og god fortid i MHK Elite. Se egen sak på de to.

– Jeg fikk være med på hele reisen fra 2. divisjon til eliteserien med Rælingen og kom dit som 18-åring. Da hadde jeg spilt én sesong for Grue, forteller Andrea, som er Kongsvinger-jente og slik hadde en kortreist tur til Grue.

Andrea Hanssen knytter skolissene og gjør seg klar til søndagens møte med gamleklubben. Foto: Jan H. Indbjør

Det første opprykket til eliteserien fikk Rælingen da Storhamar ble degradert (fordi de ikke kunne oppfylle de økonomiske kravene den gang), og Andrea markerte seg sterkt i debutsesongen.

– Vi overrasket nok mange av motstanderne, de kjente oss ikke og vi var «underdog» på forhånd. Men vi endte på en god sluttspillplass. Jeg toppet faktisk scoringslista i eliteserien fram til jul, men ble forbigått av Nora Mørk (Larvik) og Malin Holta (Sola) etter hvert – «pallplass» i det selskapet var likevel stort for meg.

Andrea var i Rælingen-perioden både innom LK94-landslaget og på samlinger med rekruttlandslaget, og var opplagt en «skuddspiller» da. I årets MHK-lag har hun i større grad fått forsvarsansvar.

– Ja, det har endret seg etter hvert, og jeg trives i rollen som «treer» i forsvaret. Og så får jeg likevel skuddsjanser i kontringsspillet av og til, legger hun til med et lurt smil.

Andrea har fått en viktig rolle i MHKs midtforsvar, ofte sammen med kaptein Sherin (t.v.). Her med Hege (med ryggen til) og strekspiller Lone som treningsmotstandere. Foto: Jan H. Indbjør

Fem-seks av dagens Rælingen-spillere har Andrea spilt sammen med og hun følger naturlig nok med på det gamlelaget leverer. Trenerne Ane Ness Mallberg og Michael O’Sullivan kjenner hun også veldig godt. – Michael var også den som hentet meg fra Grue den gangen. Dette blir mitt første med Rælingen etter overgangen, og det kjennes litt rart. Men jeg gleder meg veldig.

Andrea har mastergrad i kroppsøving fra Norges Idrettshøyskole, og har dermed «fagbrev» som idrettslærer. Mellom håndballøktene i Molde er hun tilkallingsvikar på Bergmo ungdomsskole. I vår hadde hun også noen få timer på Kviltorp barneskole.

– Vikarmulighetene passer meg bra nå, men jeg har ennå ikke hatt noen «gymtimer». I dag hadde jeg faktisk fransktime med en klasse, forteller hun under samtalen vår.  

Søndag har hun altså håndballtimer med tidligere klassevenninner.