Catharina inspirerer rekruttmålvaktene – Molde

Catharina inspirerer rekruttmålvaktene

Elitemålvakt Catharina Fiskerstrand Broch inspirerer og instruerer rekruttlagets målvakter mellom egne treningsøkter.

– Fin treningsgruppe og motivert målvakttrio, slår Catharina fast etter forrige ukes J20-visitt i Molde Arena.

– Det er kjekt å kunne bidra med råd og nyttige øvelser, og jeg skal være med flere ganger. Det handler naturligvis mye om teknikk for disse jentene.

22-åringen kom til Molde HK Elite fra Follo foran denne sesongen, Hun regnes som en av landets mest lovende målvakter, og en mulig framtidig landslagsspiller. Hun har allerede vært på flere samlinger med rekruttlandslaget.

Catharina Fiskerstrand Broch med rekruttmålvaktene og en oppblåst «assistent». Fra venstre: Lise Slemmen Gussiås (t.v.), Catharina, hjelperen, Tina Hustad Holen og Anna Krohn Brandt.

Ung målvakttrio
I Molde HK Elites rekruttgruppe er det tre unge og lovende målvakter, Anna Krohn Brandt (17), Tina Hustad Holen (16) og Lise Slemmen Gussiås (16).

– Flott at Catharina stiller opp for oss, hun er engasjert og «på» hele tida. Det er de tekniske detaljene som kan avgjøre om vi redder eller ikke, og hun vet hva vi kan og bør rette på, sier Tina på vegne av målvakttrioen.

– Også vi utespillere har nytte av Catharinas øvelser og målvakttrening. Vi blir mer bevisste og skjerpet på skuddplasseringene. Veldig positivt at hun er med oss på noen av treningene, sier rekruttkaptein Ina Marie Risvik.

Sånn skal det gjøres, jenter.
…og Tina og Anna følger opp.

Kompetanse og inspirasjon
– Flere av elitespillerne bidrar med innspill til rekruttene. Slik løfter vi kompetansen og inspirasjonen til de unge spillerne. Det er god kontakt og godt samhold, sier rekruttrener Calle Indbjør.

Rekruttspillerne er nå også i den samme strenge testprotokollen som elitelaget har under koronapandemien. Dette gjør at spillerne kan være tettere på hverandre.

Teknikk og timing er hovedpunkter i treningsøkta. Catharina terper med Lise.

Er med i to J20-serier
I denne «annerledessesongen», med alle koronabegrensninger, er det bare den midtnorske serien og fylkesserien i J20 som foreløpig er kamparenaer for rekruttene. Både Bringserien (J16) og Lerøyserien (J18) er utsatt på ubestemt tid. Vi stiller derfor med et ungt lag i 20-årsklassen.

Imponerende opphenting to ganger
Sist helg var det to kamper i fylkesserien, begge på Sunnmøre, som sto på programmet for J20-spillerne. Lørdag endte kampen mot Hødd/Bergsøy uavgjort 19-19, etter ei flott opphenting av våre jenter. De lå under med tre mål ved pause og med fire mål da det gjensto fem minutter.Søndag ble det jevnt også mot Langevåg, og også da lå «MHK-jentan» fire mål bak – tre og et halvt minutt før slutt. Men igjen var spurten imponerende: Mia Sylte utliknet til 24-24 på 7-meter, det var kampens siste kast! Før helgas to kamper var 45-18-seieren over Kristiansund for en måned siden eneste MHK-kamp i fylkesserien.I den midtnorske Toppserien ligger laget på andreplass foreløpig (ujevnt kampantall), med fem seirer og tre tap så langt. Seks av kampene har vært spilt i Trøndelag. Kommende lørdag er det hjemmekamp mot Strindheim/Rapp.

Også utespillerne, her Ina Marie Risvik og Katrin Torvik Eythorsdottir, må være skjerpet under skuddøvelsene.