Vilde har vært med på hele ferden – Molde

Vilde har vært med på hele ferden

Hun lever et håndballiv helt på (venstre)kanten, Vilde Vike Nerås, og har vært med på hele MHK-ferden fra 2. divisjon til eliteserien – og nå også europacupen.

– Det er veldig spennende og artig, det som skjer med laget vårt nå og det vi får være med på. Nå kommer kampene og mulighetene veldig tett, med fem kamper på to uker, lørdagens hjemmekamp mot Hypo medregnet Det handler om å hente ut det beste av oss i hver eneste kamp, sier Vilde foran onsdagens NM-kamp mot Oppsal i Oslo og lørdagens returkamp mot Hypo i Wien.

Mye spilletid og fine scoringer
Med sine fire scoringer og (som alltid) helhjertede innstilling bidro Vilde godt til 28-19-seieren i ecup-debuten mot Hypo. I de fem spilte eliteseriekampene i høst har hun scoret 14 mål. De fleste har kommet i de tre siste kampene, der hun har fått spesielt mye spilletid – i Julie Lygrens skadefravær.

– Jeg har opplevd å måtte ta mye ansvar som venstre kantspiller også i tidligere sesonger, så det er ikke nytt for meg. Men siden jeg mistet halve fjorårssesongen på grunn av et brudd i ankelen (skiuhell), står jeg gjerne på litt ekstra i denne perioden, mener Vilde.

Vilde Vike Nerås i europacupdebuten mot Hypo sist lørdag. Venstrekanten fra Vestnes scoret fire av MHKs mål. Foto: Jon Forberg

Ni sesongen i MHK-drakta
Vestnesjenta kom til MHK allerede i 2011, som 14-åring, etter at Norges Håndballforbund sa nei til at MHK og Vestnes kunne danne felles lag – slik klubbene var innstilt på.

– Da gikk jeg fortsatt på ungdomsskolen, og da var det rett fra skolebenken til fergekaia gjennom hele sesongen, forteller 23-åringen.

Vilde kom for øvrig til MHK samtidig som Rikke Skiri Østigård kom fra Åndalsnes. Og de sluttet seg til den allerede sterke 1997-årgangen i klubben. Der var også Mona Obaidli allerede en lovende og sentral spiller. Sammen med Mona og søster Anniken Obaidli utgjør Vilde trioen som har fulgt MHK på hele turen opp til norsktoppen. Rikke måtte dessverre gi seg foran denne sesongen på grunn av flere alvorlige kneskader – de siste sesongene spilte hun for Rælingen.

Slik vil vi se Vilde så ofte som mulig – jublende i returløpet etter scoring. Foto: Jon Forberg

Vant landsserien for J16-lag
– Vi på 97-laget hadde masse kamptrening den sesongen, som endte med opprykk til 1. divisjon, ettersom vi både spilte 3. divisjon med MHK 2 og J16-serien. Seier i Bringserien (landsserien) for J16 og opprykket til 1. divisjon var resultatet av den satsinga, fortsetter Vilde.

Vil ha flere NM- og cup-kamper
I denne hektiske og korona-spesielle sesongen kombinerer hun håndballsatsinga med 40 prosent stilling ved barnehagen i Høgnakken. De neste dagene og ukene vil barnehagebarna se mindre til henne. MHK-laget drar til Oslo onsdag morgen og direkte videre til Østerrike etter NM-kampen mot Oppsal. Etter returkampen mot Hypo i Wien lørdag kveld blir det et par dager hjemme før eliteseriekampen borte mot tabelltoer Storhamar onsdag 21.oktober.

– Vi vil gjerne spille flere NM- og europacupkamper også etter denne uka, så det er dette det først og fremst handler om nå. Det har alltid vært jevne og spennende kamper mellom oss og Oppsal, det blir det trolig denne gangen også. Så får vi ta med oss prestasjonene fra andreomgangen mot Hypo til disse kampene. Det var en fin opplevelse både for oss og publikum. Jeg er lysten på mer.

Hun har vært med på hele MHK-ferden fra 2. divisjon til eliteserien, Vilde Vike Nerås. Her avbildet (til høyre) sammen med jevngamle Rikke Skiri Østigård og minstesøster Josefine Obaidli i Skienshallen, der opprykket til 1. divisjon ble sikret i 2014. Foto: Molde HK Elite