Møter tyske Thüringer i Europaligaen – Molde

Møter tyske Thüringer i Europaligaen

Det tyske laget HC Thüringer blir motstander for håndballjentan våre i andre kvalifiseringsrunde til European League. Et merittert tysk lag, som endte på fjerdeplass i den tyske ligaen i siste sesong, men som har sju seriemesterskap i løpet av de ti siste sesongene.

– Det var en av de tøffeste motstanderne vi kunne ha fått og som etter min mening har hentet inn flere spillere og styrket laget foran denne sesongen. Et veldig internasjonalt sammensatt lag, så dette blir en fin utfordring for oss, sa trener Tor Odvar Moen etter at trekninga var unnagjort i EHFs hovedkvarter i Wien.

Trener Tor Odvar Moen (t.h.) og teamassistent Tor Erling Vik fulgte trekninga med spenning fra klubbkontoret tirsdag. Foto: Molde Elite

Gode spillere inn og ut
Han nevner to nye bakspillere, ungarske Luca Szekerczés og greske Lamprini Tsàkalou, som forsterkninger – hentet henholdsvis fra Budapest og Podravka.

Men det tyske laget har også mistet to vesentlige bidragsytere fra siste sesong, den tsjekkiske bakspilleren Markéta Jeřábková til Vipers Kristiansand og den norske målvakta Marie Davidsen til CSM Bucuresti.

To tidligere Molde-spillere
Men i Thüringers spillertropp finnes også to gamle kjenninger for Molde Elite og publikum, den østerrikske målvakta Petra Blaze og den tunisiske bakspilleren Ines Khouildi. Begge spilte for Molde Elite i 2015-16-sesongen, vår første i eliteserien.

Bortekamp først
Den første kampen skal spilles i Tyskland 16. eller 17. oktober, med returkamp i Molde Arena ei uke seinere,  23. eller 24. oktober.

Bortekamp først blir det også dersom vi går videre til tredje og siste kvalifiseringsrunde. Da venter det franske laget Chambray Touraine HB på andre banehalvdelen.

For Sola HK, siste sesongs norske cupfinalist, venter tøff motstand i kvalifiseringen. Rogalendingene ble trukket mot russiske Kuban Krasjnodar i andre runde og mot Astrakhanotsjka, også russisk topplag, i en eventuell tredje runde. Tertnes møter serbiske Jagodina i andre runde og eventuelt tyske SG BBM Bietigheim i tredje runde. Storhamar er direkte kvalifisert for tredje runde og skal møte Gloria Buzau fra Romania der. Den runden spilles i november.

Kampene i andre kvalifiseringsrunde:
DHK Banik Most, Tsjekkia – CS Magura Cisnadie, Romania, ZRK Bjelovar, Kroatia – Perla Lublin, Polen, Yalikavaksports Club, Tyrkia – MTK Budapest, Ungarn, Tertnes Elite, Norge – ZORK Jagodina, Serbia, LC Brühl Handball, Sveits – Zaglebie Lubin, Polen, Sola HK, Norge – Kuban, Russland, TuS Metzingen, Tyskland – HSG Blomberg-Lippe, Tyskland, Thüringer HC, Tyskland – Molde Elite, Norge, Hypo Niederösterreich, Østerrike – BM Atletico Guardes, Spania, Radnicki Kragujevac, Serbia – H65 Höörs, Sverige, Amara Bera Bera, Spania – Paris 92, Frankrike.