Silje til EM i Montenegro – Molde

Silje til EM i Montenegro

Silje Rekdal er blant de 16 spillerne som er tatt ut til EM for ungdomslandslag (LK04) i Montenegro i august.

17-åringen fra Tomrefjord er å finne i Molde Elites rekruttstall og var én av de 29 spillerne på landslagssamlinga i Skien i slutten av juni. Hun kom altså gjennom «nåløyet» da trenerne Kristine Lunde-Borgersen og Gitte Madsen-Kaarød bestemte seg for den endelige EM-troppen.

– Veldig kjekt å få beskjeden mandag. Jeg følte det gikk bra på samlinga, og det var fint å bli bedre kjent med de andre spillerne. Vi har jo ikke hatt samlinger på lang tid på grunn av coronapandemien, sier Silje, som håper å få sjansen til å trene med ball i Vestneshallen de neste par ukene, siden rekruttlaget til Molde Elite er inne i en egentreningsperiode nå.

Silje Rekdal er med i EM-troppen til sluttspillet i Montenegro. Foto: Svein André Svendsen, NHF

Åpningskamp mot Portugal
EM arrangeres 5.-15. august i Podgorica i Montenegro, der Portugal, Slovakia og Ungarn blir Norges motstandere i det innledende gruppespillet. Portugal blir Norges første motstander. EM-troppen også samles til treningssamling på Østlandet i slutten av juli.

Norges Håndballforbund har tatt ut følgende spillere til samlinga og EM: Kadija Mårdalen (Åsane), Emily Andersen (Oppsal), Nicoline Jullumstrø (Haslum), Sara Eline Lauritzen (Halden), Vilde Bjørnsen (Bækkelaget), Mathea Enger (Storhamar), Ine Fremo (Klæbu), Silje Rekdal (Molde), Linnea Skadal Kykjeeide (Bjarg), Oda Fikstvedt (Hinna), Maria Elisabeth Grasdal (Bjarg), Dina Frisendal (Sverresborg),
Sara Hallingstad (Bjarg), Emma Helland-Døvle (Larvik Turn), Tuva Pharo (Reistad) og Emilie Kindervaag (KFUM Stavanger).

EM også for Anastasija
18-årige Anastasija Marsenic skal spille eliteseriehåndball for Molde Elite fra høsten av, men «varmer opp» med EM-sluttspill for Montenegros 19-årslandslag.

Anastasija er oppvokst og bor sammen med foreldrene i Danmark, men er altså montenegrinsk statsborger. Hun har spilt for toppklubben Budućnost i Montenegro den siste sesongen. 19-årslagenes EM-sluttspill avvikles i Slovenia, og Frankrike er første motstander for Anastasija torsdag denne uka.