«Jentan» holdt unna og er videre – Molde

«Jentan» holdt unna og er videre

(Molde Elite – HC Thüringer 26-28, 61-60 sammenlagt) Tremålsledelsen fra første kamp og en fantastisk innsats i en intenst spennende avslutning var akkurat nok til å sikre håndballjentan våre plass i den siste kvalifiseringsrunden til Europaligaen!

Drøyt seks hundre tilskuere, denne gang samlet på den ene tribunesida, hørtes ut som flere tusen da kampen gikk inn i sluttfasen og kaptein Sherin & Co kjempet seg tilbake til sammenlagtseier. Stemningen i Molde Arena denne lørdagskvelden overgår alt vi har opplevd tidligere!

Etter en intens og spennende kamp kunne «jentan» ta seiersdansen for sammenlagtseier og avansement til tredje kvalifiseringsrunde. Foto: Jon Forberg

Trøkk i Thiüringer
Våre tyske gjester i Thüringer HC var tydelig skjerpet fra første kast i Molde Arena og ledet gjennom hele kampen, med unntak av noen utlikninger for de blåkledte tidlig i kampen og 26-26 tre minutter før slutt.

Begge lag løftet intensiteten i forsvarsspillet og antall målvaktredninger i forhold til den første kampen i Tyskland, der våre jenter som kjent imponerte med 35-32-seier. Nederlandske Rinka Duijndam i Thüringer-målet stanset mange åpne skuddsjanser fra våre jenter i første omgang, og var vesentlig årsak til at gjestene ledet 13-10 ved pause. Men også vår Catharina var dyktig mellom stengene.

Tøffe Mona tok som vanlig mye skuddansvar og lyktes så godt at hun ble toppscorer og kåret til «lagets beste». Foto: Jon Forberg

Finregning om sammenlagtseier
Tremålsseier ville ikke være nok for Thüringer, med mindre de scoret flere enn 35 mål, og anført av skarpskytterne Lamprini Tsakalou (10 spillemål) og Anika Niederwieser (6 spillemål) økte de ledelsen faretruende utover i den andre omgangen. At våre to i midtforsvaret, Thale og Sherin, pådro seg henholdsvis tre og to utvisninger, forteller mye om den tøffe utfordringen fra Thüringers skyttere.

13 minutter før slutt var ledelsen første gang på fem mål (23-18), og tre minutter seinere sto det 25-20 i tysk favør. Men moldejentan VILLE ikke gi fra seg Europa-muligheten, og godt hjulpet av et flott publikum ble forspranget hentet inn og stillinga altså 26-26 da tre minutter gjensto. Da spilte det ingen rolle for avansementet at Thüringer fikk de to siste målene.

«Ana» gjorde nok en gang en flott kamp på høyrekanten og scoret fire foran et entusiastisk hjemmepublikum. Foto: Jon Forberg

Fransk motstander venter
Fransk motstand i tredje og siste kvalifiseringsrunde. Chambray Touraine Handball har hjemmekamp først, foreløpig satt opp til lørdag 13. november, med returkamp i Molde Arena lørdag 21. november. Vinneren går til gruppespillet, som innledes lørdag 8. januar. Laget kommer fra Chambray-lès-Tours, som ligger rundt 25 mil sørvest for Paris.

Men kommende uke venter først nye utfordringer «her hjemme», med bortekamp i NM-kvartfinalen mot Fredrikstad onsdag og hjemmekamp i eliteserien mot medaljekonkurrent Sola neste søndag.

Denne glade gjengen fra Molde Folkehøyskole gjorde en flott jobb på tribunen under kampen, selv om favoritten Mia ble sittende på innbytterbenken etter noen sjukedager den siste uka. Og hele laget fikk hyllesten etter kampen. Foto: Jon Forberg

Kampfakta:
Molde Elite – Thüringer HC 26-28 (10-13), sammenlagt 61-60. Molde Arena – 615 tilskuere.
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Kimberley Ewanovich Bleivik – Mia Kristine Strand, Sofie Rakvåg Roald, Mona Obaidli 8(3), Julie Lygren 3, Thale R. Deila 4, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 4(1), Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten, Anastasija Marcenic 4.

Toppscorer Thüringer: Lamprini Tsakalou 10.

Utvisninger: Molde Elite 6 x 2 min. + rødt kort, Thüringer 3 x 2 min.

Dommere: Yann Carmaux/Julien Mursch, Frankrike.