Ristet av seg Romerikes «ravner» – Molde

Ristet av seg Romerikes «ravner»

(Molde Elite – Romerike Ravens 38-26) Håndballjentan våre var plaget av ivrige ravner fra Romerike i de første tjue minuttene av onsdagens kamp i Molde Arena, men så fant de blå mottrekkene og seilte fra inn mot pause og utover i andre omgang.

Laget fra Romerike er en fortsettelse av Rælingen HK, men altså med nytt navn. Gjestene var oppe i 5-4-ledelse etter ni minutters spill – etter at hjemmelaget hadde gjort mange angrepsfeil i startfasen. Ni minutter seinere var det fortsatt helt jevnt, og stillingen 9-9.

Men så begynte moldejentan å vinne duellene i forsvar oftere, målvaktene fikk opp redningsprosenten – først Catharina og så fulgte Kimberley strålende opp med mange viktige redninger i en lang og avgjørende periode etter at hun kom inn.

Flott kamp av Elise, som fortjente ble kåret til lagets beste mot Romerike. Bildet er fra NM-kampen mot Flint. Foto: Jon Forberg

Sterk periode inn mot pause
Romerike var bare ett mål bak da drøyt sju minutter sto igjen av første omgang, men hjemmelaget stakk fra inn mot pause og ledet 18-12 halvveis i kampen. Seks minutter ut i andre omgang var ledelsen økt til ti mål og på det meste var den oppe i 16 mål. Så falt konsentrasjonen merkbart inn mot kampslutt og Romerike «vant» de siste åtte minuttene av kampen med 7-3. Det kunne likevel ikke ødelegge helhetsinntrykket av en solid kamp av håndballjentan våre.

– Fikk fortjent kjeft etter Vipers-kampen
– Vi løftet oss etter en litt ujevn åpningsperiode, fikk satt forsvarsspillet og fant sporet i angrepsspillet. Da var det plutselig mye som stemte og mange gode prestasjoner. Vi leverte en svak forsvarskamp borte mot Vipers i forrige serierunde, og Tor Odvar har gitt oss klare meldinger om hva han syntes om det. Det fortjente vi også virkelig å høre, mente Elise Skinnehaugen etter onsdagens tolvmålsseier over Romerike.

Hun markerte seg sterkt i håndballjentans «svar på tiltale», med mange gode aksjoner i forsvarsspillet og med enda mer synlige prestasjoner framover på banen. Hun satte inn seks sjumeterkast, på like mange forsøk, og tillegg noterte hun seg for tre spillemål – dermed ble hun kampens toppscorer med sine ni mål. Dessuten hadde hun mange «assists» i et angrepsspill av solid klasse.

Kimberley med høy redningsprosent da jentan festet grepet mot Romerike. Foto: Jon Forberg

Tre tøffe kamper venter
Nå venter to kamper i Europa-kvalifiseringen mot det det tyske topplaget HC Thüringer – på bortebane kommende søndag og med returkamp i Molde Arena neste lørdag. Mellom de to kampene skal Elise også møte gamlelaget Storhamar i seriekamp på Hamar (onsdag 20.10).

– Jeg gleder meg til alle tre kampene, og det vil handle om å ta skikkelig for seg av mulighetene i alle disse kampene. Med så mange nye spillere på laget har vi brukt litt tid på å finne sporet sammen, og nå er vi tryggere som lag. Også for egen del føler jeg at det fungerer bedre og bedre, sier Elise.

Kampfakta:
Molde Elite – Romerike Ravens 38-26 (18-12).
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Kimberley Ewanovich Bleivik – Mia Kristine Strand, Sofie Rakvåg Roald 1, Mona Obaidli 2, Julie Lygren 8, Thale R. Deila 8, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 9(6), Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten 3, Anastasija Marcenic 3.Toppscorer Romerike: Annikem Wollik 7(4).Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Romerike 4 x 2 min.