Semifinalekamp hjemme mot Aker – Molde

Semifinalekamp hjemme mot Aker

Sett av onsdag 10.november til ny håndballfest i Molde Arena, da kommer Aker Topphåndball på besøk til kamp om NM-finaleplass!

Trekningen av semifinalekampene ble gjennomført i NHFs lokaler på Ullevaal stadion torsdag, og ga dette resultatet: Molde Elite – Aker Topphåndball, Vipers Kristiansand – Fana.

– Når vi kommer så langt som til semifinale i NM, er det vel ingen lag som ønsker å trekke Vipers som motstander. Men dette er fire lag som har gjort seg fortjent til å spille om finalebillettene. Vi er selvsagt veldig fornøyde med at det blir hjemmebane, er trener Tor Odvars umiddelbare kommentar etter trekninga.

Aker har imponert i serien
– Når det er sagt, blir dette en utfordring stor nok. Aker er den største overraskelsen til nå i eliteserien, Lars Abelsen & Co har gjort en formidabel jobb i flere år med utvikling av et elitelag og unge talentfulle spillere. Men vi bør ha en fair sjanse til å spille oss til Oslo-tur i romjula.

Semifinalemotstanderne får for øvrig en duellforsmak neste søndag, når «håndballjentan» møter Aker i seriekamp i Oslo. NM-kampen kommer bare tre dager seinere!

Tor Odvar (nærmest) og «benken» jublet over Europa-avansement sist helg, og kan håpe på samme utfall når det skal spilles om finaleplass i NM om snaue to uker. Foto: Jon Forberg

Ble trukket ut først
Generalsekretær Erik Langerud trakk Molde Elite først ut av NHF-bollen som det ene av lagene i kamp 1, og trakk så Vipers som første lag i kamp 2. Allerede da var det klart at vi ville få hjemmekamp, uansett motstander, fordi vi ble trukket først og fordi vi hadde bortekamp i kvartfinalen.

Så ble altså Aker, som også spilte på bortebane i kvartfinalen, trukket ut som vår motstander, og dermed ble Fana motstander for Vipers. Begge spilte hjemme i kvartfinalen, men også her ble det avgjørende at kristiansandslaget ble trukket først.

 Bør fylle 14 busser
Håndballpresident Kåre Geir Lio var også til stede i «NM-studio» og før selve trekninga understreket han hvor stort NM-finalen i Oslo Spektrum er for håndballfolket. Av de fire semifinalelagene er det bare storfavoritten Vipers som har vært i NM-finale tidligere.

– Dette er julaften for norsk håndball, det kan sammenliknes med Holmenkoll-søndagen for skifolket – når vi snakker om de positive elementene av den. Skulle Molde Elite komme til finalen, bør det gå 14 busser med supportere fra Molde til Oslo i romjula, sa Lio med et smil.

De siste NM-rundene er satt opp på disse datoene: Semifinaler altså onsdag 10.11 og finale i Oslo Spektrum onsdag 29.12.Vedleggsområde