Jakter mer godfølelse og nytt godt borteresultat – Molde

Jakter mer godfølelse og nytt godt borteresultat

Håndballjentan er på plass i Frankrike til søndagens møte med Chambray Touraine Handball i tredje og avgjørende kvalifiseringsrunde til Europaligaen.

– Vi er i Frankrike for å skaffe oss et resultat som vi kan bruke til noe i returkampen i Molde Arena neste lørdag. Nå er spillerne våre kommet så langt at de kan være trygge på spilleoppleggene, avtalene og egne muligheter, og slippe å tenke på alt mulig hver gang de har ballen. Jeg kaller det «ryggmargshåndball» når handlingene og samhandlingene kommer automatisk – da er vi faktisk ganske gode, sier trener Tor Odvar.

Ukjent motstander, kjente spillere
Chambray Touraine er nok et forholdsvis ukjent fransk lag for det norske håndballpublikummet, men har noen spillere som utvilsomt har presentert seg. Som den norske målvakta Rikke Granlund, som har gjort en god landslagsjobb som «vikar» for Katrine Lunde/Silje Solberg de siste to sesongene – ikke minst i første del av EM for ett år siden.

31-åringen (fyller 32 på kampdagen søndag) fra Oslo har grunnutdanninga som håndballspiller fra Bækkelaget, Halden, Nordstrand og Oppsal, men spilte i danske Esbjerg fra 2018 til hun sluttet seg til sin franske klubb foran denne sesongen.

Ankomst Charles de Gaulle-flyplassen i Paris på vei til kvalifiseringskampen mot Chambray Touraine søndag. Tor Odvar, Sherin, Kimberley og Julie mens de venter på bagasjen. Foto: Molde Elite

Fransk landslagskjempe
Av spillerne ellers er den franske landslagsveteranen Alexandra Lacrabère (34) definitivt godt kjent. Hun står med 252 kamper og 832 scoringer for «les bleus» – kallenavnet for både fotball- og håndballandslagene i Frankrike. Den venstrehendte og erfarne bak- og kantspilleren har møtt det norske landslaget utallige ganger og har både OL-, VM- og EM-gull med Frankrike.

Lacrabère er også ny i Chamray-laget denne sesongen, etter overgang fra franske Fleury, og har tidligere spilt klubbhåndball både i Spania, Russland og Montenegro.

Danske Ida Lagerbon og den serbiske landslagsspilleren Jovana Stoiljkovic, for å nevne noen, er også å finne i troppen til våre franske motstandere.

På nivå med Thüringer?
– Dette er naturligvis et nytt bekjentskap for oss, og det er alltid spennende å se hvordan lag står til hverandre. I utgangspunktet tenker jeg at Chambray vil være omtrent på nivå med tyske Thüringer, som vi møtte i forrige runde, sier Tor Odvar.

Chambray Touraine spilte uavgjort 24-24 på hjemmebane i onsdagens seriekamp mot Nice og ligger på femteplass i den franske toppdivisjonen etter fire seirer, to uavgjortkamper og tre tap på de ni første kampene. I den franske serien er det tre poeng for seier, to for uavgjort og faktisk ett poeng for tap – Chambray har dermed 19 poeng så langt, og ligger åtte poeng bak topplaget Metz.

– Vi tar med oss tre omganger med solid forsvarsspill fra de siste to kampene og med tro på at vi kan utrette noe med angrepsstyrken vår også, legger Tor Odvar til.

Skryter av publikum i Molde Arena
Med onsdagens semifinaletriumf og prestasjon i fersk erindring tar han og spillerne med seg en god følelse fra stemningen og publikumsstøtten i flere av årets kamper – ikke minst hjemmekampen mot Thüringer og altså onsdagens kamp mot Aker.

– Det gjør noe med både spillerne og oss på benken at vi har et entusiastisk publikum i ryggen. Med den fine gjengen fra Molde Folkehøgskole som «forsangere» og stemningsskapere. Det setter vi veldig pris på.