Ines redninger var ikke nok – Molde

Ines redninger var ikke nok

Målvakt Ine spilte seg stort opp, hadde en redningsprosent på 54 i andre omgang (40 totalt), men for ujevne prestasjoner ellers på banen gjorde at Håndballjentan pådro seg et skuffende tap i Fredrikstad.

Fredrikstad BK – Molde Elite 26-22

Hjemmelaget skal ha full honnør for en solid gjennomført kamp – de har dermed slått oss i begge seriekampene denne sesongen. I den vanskelige perioden for laget vårt like etter nyttår vant Fredrikstad med ni mål i Molde Arena. Caroline Martins, tidligere målvakt hos oss, gjorde i likhet med Ine en flott kamp i Kongstenhallen – som var godt fylt for anledninga.

Godkjent åpning
Det åpnet veldig bra for laget vårt og vi hadde en tomålsledelse tidlig i første omgang. Men mange bomskudd og flere tekniske feil i midtperioden av våre spillere gjorde at hjemmelaget overtok føringen og gikk opp i tomålsledelse midtveis. Tre strake moldescoringer ga oss 13-12-ledelse tre minutter før pause, men Fredrikstad kvitterte for alle tre og gikk i garderoben med 15-13-føring.

– En litt merkelig første omgang. Jeg følte egentlig at vi gjorde mye bra, men fikk ikke god nok uttelling på skuddene og da ble vi straffet utover i omgangen, sa trener Tor Odvar før pausepraten.

Ine holdt laget inne i kampen med 13 redninger etter pause, og hadde en redningsprosent på 54 i den omgangen, men selv ikke det var nok til å berge poeng. Foto: Jon Forberg

Ine holdt oss inne i kampen
Fredrikstad scoret også først etter pause, men Ine-redninger og en god angrepsperiode gjorde at vi balanserte stillinga på 16-16 seks minutter ut i andre omgang. Drøyt halvveis i omgang var stillinga 20-19 til hjemmelaget, og det var fortsatt poenghåp. Men etter hvert ble det gjort altfor mange feil, og Fredrikstad gikk sakte, men sikkert fra til 26-20 – da hjalp det ikke at vi scoret de to siste i kampen.

Medaljekonkurrentene vant
De to andre medaljekonkurrentene våre vant sine kamper, og det betyr at Sola må tape sine to siste kamper (borte mot Fredrikstad og borte mot Fana) for at vi skal kunne snappe tredjeplassen. Men da må vi samtidig slå tabelltoer Storhamar i Molde Arena i vår siste kamp.

For oss gjenstår altså kun én runde i grunnserien, og møtet med Storhamar søndag 10. april bør uansett bli en godbit både for spillere og publikum. Etter påske starter sluttspillet, og vi har naturligvis allerede startet nedtellinga til NM-finalen mot Vipers i Oslo lørdag 14. mai.

Serierunden ga ellers disse resultatene: Sola – Flint 38-20, Larvik – Romerike 24-24, Follo – Byåsen 21-28, Aker – Storhamar 25-30, Oppsal – Fana 24-32, Tertnes – Vipers 18-33.

Kampfakta

Fredrikstad BK – Molde Elite 26-22 (15-13). Kongstenhallen – 1673 tilskuere (gratiskamp for publikum).

Molde Elites lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås, Katrine Dalstein Myrvang – Mia Kristine Strand, Sofie Rakvåg Roald, Mona Obaidli 6(2), Julie Lygren 3, Thale Rushfeldt Deila 6, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten, Anastasija Marcenic 2.

Toppscorer Fredrikstad: Karoline Syversen 5.

Lagenes beste (kampjuryens kåring): Benedicte Nesdal (Fredrikstad), Mona Obaidli (Molde).

Utvisninger: Fredrikstad 5 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.

Dommere: Carina Pettersen/Iselin Tøraasen.