Serieinnspurt og landslagsoppdrag for denne trioen – Molde

Serieinnspurt og landslagsoppdrag for denne trioen

Thale Rushfeldt Deila for første gang i A-landslagstroppen, Mona Obaidli og Elise Skinnehaugen til samling med rekruttlandslaget. Men først vil disse tre håndballjentan avslutte eliteserien med stil.

– Uansett tabellposisjon, medaljemulighet eller ikke, vi ser veldig fram til søndagens seriekamp mot Storhamar og håper publikum stiller opp i Molde Arena. Det vil bety mye for laget, sier de tre.

Serieavslutningen en godbit – uansett
Medaljesjansen ble vesentlig mindre med tapet mot Fredrikstad i forrige uke. I skrivende stund er det likevel fortsatt en ørliten sjanse for å passere Sola på målstreken, og snappe tredjeplassen. Men da må det altså bli seier over tabelltoer Storhamar i Molde Arena i den siste serierunden kommende søndag, og Sola må i tillegg tape både borte mot Fredrikstad (onsdag) og borte mot Fana (søndag). Om ikke alt dette skulle gå i oppfyllelse (og halmstrået kan selvsagt være knekt allerede onsdag), så er vi uansett sikret en solid fjerdeplass – og det skal denne bakspillertrioen ha en god del av æren for.

Storhamar-kampen blir selvsagt også litt ekstra krydret, ettersom Mona (og kaptein Sherin) skal duellere med søster Anniken, og for Elise, som møter moderklubben.

Serieavslutning og landslagsoppdrag venter for Elise (t.v.), Thale og Mona. Foto: Molde Elite

Thales A-landslagsdebut
For Thale blir også A-landslagsdebuten seinere i måneden et nytt trinn på håndballstigen. Norge skal møte Nord-Makedonia på bortebane torsdag 21. april og på hjemmebane i Nadderud Arena søndag 24. april.

– Det er veldig gøy å bli tatt ut, naturligvis. Det er også flere «nye» spillere i troppen og mange som jeg har spilt og trent sammen med på rekruttlandslaget, sier Thale.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har gitt mange av de etablerte spillerne fri, etter et krevende landslagsår – med tre mesterskap i løpet av 13 måneder, og tar derfor med seks debutanter og flere nye spillere til disse kampene. Også Anniken Obaidli er tatt ut i A-landslagstroppen denne gang. Det samme er Rikke Larsen Øyerhamn, kantspilleren fra Tertnes som skal spille for Molde Elite fra sommeren av.

Avslappet trio foran tirsdagens treningsøkt i Rekneshallen – Thale, Mona og Elise (fra venstre). Foto: Molde Elite

EM-sluttspill i november
Landskampene mot Nord-Makedonia inngår i den såkalte EHF Euro Cup, der de lagene som er/var forhåndskvalifiserte til det kommende EM-sluttspillet møtes. Norge er tittelforsvarer når EM skal spilles i Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro i november. Vanligvis arrangeres kvinnenes håndballmesterskap som kjent i desember, men er i år flyttet fram en måned for å unngå kollisjon med fotball-VM Qatar i desember.

Parallelt med A-landslagets samling og kamper skal altså rekruttlandslaget ha treningssamling. Med både Mona og Elise i troppen. Også Ragnhild Valle Dahl (Vipers) skal være med der.

– Det blir en treningssamling på Olympiatoppen i Oslo, ingen kamper denne gang, forteller vår duo.

Stolt over uttaket
Trener Tor Odvar Moen synes naturligvis at det er kjekt at Molde Elite har med spillere i landslagstroppene og dessuten på «månedens lag» også denne gangen.

– Det skal både de og vi være stolte av. Spesielt spennende for Thale med A-landslagsplass i to offisielle kamper. Det fortjener hun etter prestasjonene denne sesongen. Det samme kan jeg si om Mona, som nok en gang er tatt ut til rekruttlandslaget og som nå får selskap av Elise. Begge har vært dyktige for oss, sier trener Tor Odvar.

Disse ble tatt ut på Månedens lag i mars. Illustrasjon: Norsk Topphåndball

På månedens lag igjen
Både Thale og Mona er på «månedens lag» i eliteserien for mars, som de også var etter februarkampene. Thale har også vært på laget én gang tidligere i sesongen. Det er Norsk Topphåndball (NTH) som tar ut lagene, basert på tilbakemeldinger fra trenere, statistikk og fagjury i hall.

I mars var det disse spillerne som NTH plukket ut:

  • Målvakt: Eli Marie Raasok, Storhamar
  • Venstre kantspiller: Camilla Herrem (6), Sola
  • Venstre bakspiller: Thale Rushfeldt Deila (3), Molde
  • Midtre bakspiller: Mona Obaidli (2), Molde
  • Linjespiller: Oda Mastad, Fana
  • Høyre bakspiller: Frida Haug Hoel, Romerike Ravens
  • Høyre kantspiller: Emilie Hovden (4), Storhamar
  • I tillegg har NTH denne gang også tatt ut en forsvarsspiller som den åttende på laget: Martha Barka, Sola.

Tallene i parentes forteller hvor mange ganger de har vært på månedens lag denne sesongen.