Molde Elite – Innlandet 3-0 – Molde

Molde Elite – Innlandet 3-0

Håndballjentan våre avsluttet eliteserien på strålende vis med tremålsseier over serietoer Storhamar i Molde Arena søndag. Tar vi med rekruttlagets sterke borteseirer mot Elverum og Gjøvik i 2. divisjon fredag og lørdag, blir summen full pott mot tre lag fra Innlandet denne helga!

Molde Elite – Storhamar Håndball Elite 32-29

Moldejentan sprudlet spesielt de første 20 minuttene av søndagens kamp mot Storhamar. Med solid forsvarsjobb, gode avslutninger og fikse kombinasjoner som ingredienser – og med gode returløp og presise kontringer som krydder.

Moldespillerne storfornøyde med seieren over Storhamar i siste serierunde og fikk besøk av mange unge håndballspillere fra hele området til lagbilde etterpå. Foto: Kjell Langmyren

Ledet med åtte mål
Vi var oppe i tremålsledelse allerede etter fem minutter og ledet med åtte mål på det meste mot Anniken og de andre sølvjentene i denne sterke perioden. Det sto 16-8 fem minutter før pause, før gjestene satte inn fire mål på rad. Vi ledet likevel 17-12 ved pause.

Storhamar jobbet hardt for å redusere avstanden gjennom andre omgang, men kom aldri nærmere enn tre mål. Også i andre omgang var ledelsen oppe i seks mål flere ganger. «Jentan» berget seg også godt gjennom fem utvisningsperioder – mot Storhamars ene.

– Det var en fin avslutning på seriespillet, godt å kunne slå et av lagene som endte foran oss på tabellen, konstaterte trener Tor Odvar Moen, som deretter sendte spillerne ut på ei velfortjent påskeferieuke.

Ine leverte flere klasseredninger og ble fortjent kåret til lagets beste spiller, med Magne Mo som utdeler av «prisen». Foto: Kjell Langmyren

Flott kamp av målvakt Ine
Ines målvaktspill og redninger var også sterkt medvirkende til at Storhamar aldri kom helt à jour på måltavla. Redningsprosenten endte på i underkant av 40, og blant annet reddet hun to sjumeterkast. Det gjorde henne fortjent til «lagets beste», men det var også mange andre som sto fram i denne kampen.

– Jeg har alltid hatt god uttelling mot lagene som Kenneth (Gabrielsen, Storhamars trener) har trent, sa Ine lurt og med et bredt smil etter kampen – omringet som hun var av de mange unge håndballspillerne som var invitert til denne kampen og som ville prate med eller avbildes sammen med henne.

Mona i skuddet mot søster Anniken og Storhamar-målvakt Sofie Ege Grønlund, som ble kåret til bortelagets beste. Til venstre er Emilie Hovden, også tidligere Molde-spiller. Foto: Kjell Langmyren

Sluttspillagene klare
Tabellposisjonen blant de fire beste lagene var avklart før den siste runden, med seriefavoritt Vipers (51 poeng) på topp, fulgt av Storhamar (42), Sola (38) og Molde Elite (37).

Resultatene i siste serierunde: Follo – Larvik 27-27, Vipers – Romerike Ravens 39-23, Byåsen – Alker 21-17, Oppsal – Tertnes 34-32, Fana – Sola 32-30, Flint Tønsberg – Fredrikstad 17-26.

Det betyr at Fana, Romerike, Fredrikstad og Byåsen sikret seg de fire siste sluttspillplassene – i den rekkefølgen. Kvartfinalene starter i slutten av måneden, og oppsettet blir klart blir klart i første del av kommende uke. Vipers, Storhamar og Sola får velge motstander først, og vår motstander blir dermed det laget de andre ikke velger. Best av maks tre kamper gjelder, og Molde Elite skal spille hjemmekamp først.

Ingrid Sætre Kvalsvik scoret elleve mål da rekruttlaget slo Elverum på bortebane fredag. Søndag var hun i elitelagets kamptropp for første gang. Bildet er hentet fra en J20-kamp mot Strindheim tidligere. Foto: Jon Forberg

Sterkt av rekruttlaget i 2. divisjon
Rekruttlaget vårt, Molde Elite 2, spilte to bortekamper i Innlandet inn mot helga, vant begge og tok med seg fire viktige poeng. Til tross for at laget måtte unnvære flere av de spillerne som har markert seg sterkest gjennom sesongen.

Fredag ble det 30-29-seier over tabelltreer Elverum i Terningen Arena, etter 16-12-ledelse ved pause. Ingrid Sætre Kvalsvik var lagets toppscorer med 11 mål, åtte av dem spillemål og tre fra «sjumeteren». Søndag fikk hun plass i elitelagets kamptropp.

Lørdag fortsatte poengsankinga med 23-17-seier over tabellnabo Gjøvik i Campus Arena i Mjøsbyen. Hjemmelaget ledet aldri i kampen, og ved pause ledet vi 12-8. Torine Hjelme Dalen ble toppscorer i denne kampen med sine seks mål, men det var alle som bidro godt i disse to kampene. Målvakt Katrine Dalstein Myrvang skal nevnes blant disse, hun hadde viktige redninger i avgjørende faser av begge kampene. Alle de tre nevnte var også i elitetroppen til søndagens kamp. Torine var for øvrig maks effektiv i søndagens eliteseriekamp, med flott scoring fra venstrekanten på sin eneste skuddsjanse.

Molde Elite 2 står med 17 poeng på sine 17 kamper og har sju poengs avstand til «nedrykksstreken». Fem kamper gjenstår å spille for rekruttene våre.

Kampfakta eliteseriekampen

Molde Elite – Storhamar Håndball Elite 32-29 (17-12). Molde Arena – 840 tilskuere, blant disse mange inviterte yngre lag.

Moldes lag (med scoringer): Katrine Dalstein Myrvang, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Mona Obaidli 7(1), Julie Lygren 5, Thale R. Deila 3, Sherin Obaidli 6, Elise Skinnehaugen 4, Torine Hjelme Dalen 1, Synne Fossheim, Elke Karsten 2, Anastasija Marcenic 4, Ingrid Sætre Kvalsvik.

Toppscorer Storhamar: Maja Jacobsen 5(1).

Utvisninger: Molde Elite 5 x 2 min., Storhamar 1 x 2 min.

Lagenes beste (juryens utvalgte): Ine Karlsen Stangvik (Molde), Sofie Ege Grønlund (Storhamar).

Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken/Pål Alexander Valbjør.