Stor lekkasje og for få lyspunkt – Molde

Stor lekkasje og for få lyspunkt

De første ni minuttene var løfterike, men etter hvert var det lite som stemte for håndballjentan våre i onsdagens hjemmekamp mot Romerike Ravens.

Etter søndagens sterke opphenting (men sure ettmålstap) mot Borussia Dortmund i Tyskland, var det grunn til å håpe på ny offensiv i denne seriekampen. Og slik så det også ut til å bli i åpningsminuttene i Molde Arena. Selv om det ble bommet på noen klare skuddsjanser, inkludert straffekast, var jentan i 5-1-ledelse før ti minutter var spilt.

Rask Ravens-kvittering

Men entusiastiske Ravens-spillere brukte bare tre minutter på å komme à jour, og gjestene var i ledelsen første gang (7-6) drøyt halvveis i omgangen. Da var lekkasjen allerede merkbar i moldeforsvaret, og den usikkerheten smittet over på angrepsspillet. Men Ravens-ledelsen var likevel «bare» på tre mål til pause (13-10).

Sju minutter ut i andre omgang var imidlertid avstanden blitt sju mål (20-13), og hjemmelaget maktet ikke lenger å stoppe lekkasjen. Romerikslaget brukte 30 minutter i første omgang på å score sine 13 første mål, de trengte bare 15 minutter av den andre på å score like mange – og det ble ytterligere åtte baklengs for de blå, som selv satte inn 17 mål etter pause. Christine Karlsen Alver var den største bidragsyteren framover, ble vår toppscorer med sine seks mål og fortjent kåret til lagets beste. Men slusene var altså for åpne bakover og sluttresultat ble 27-34.

Christine markerte seg med gode avslutninger og seks mål, men forsvarsverket var for tynt hos jentan våre. Foto: Jon Forberg

Gløden tilbake lørdag?

All kreditt til Ravens-spillerne, som med besluttsomhet og spillehumør styrte det meste og vant fortjent. Både hjemmelaget og publikum hadde håpet på mer denne kvelden, men den beste medisinen mot skuffelsen må være å reparere dette med skikkelig løft til lørdagens historiske europaligamøte med franske Besancon.

Det franske laget, med tidligere Molde-målvakt Tonje Haug Lerstad mellom stengene, slo Siófok 30-21 på hjemmebane i sin første gruppespillkamp søndag. Lørdagens kamp har avkast klokka 20.

Vi vet jo at dere kan mye bedre, jenta! Og det vet dere selv også.

Neste eliteserie er på bortebane mot Aker, neste onsdag, 18. januar.

De tre andre eliteseriekampene onsdag kveld endte slik: Storhamar – Aker 33-24, Sola – Fana 32-25, Tertnes – Vipers 24-34, Byåsen – Volda 33-23.

Kampfakta

Molde Elite – Romerike Ravens 27-34 (10-13). Eliteserien kvinner. Molde Arena – 738 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3, Christine Karlsen Alver 6 (1), Mona Obaidli 4, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Thale Rushfeldt Deila 1, Johanne Halseth Nypan 2, Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 3, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Synne Fossheim 1, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic.

Toppscorere Romerike Ravens: Frida Haug Hoel 6, Maia Sofie Muri 6, Rikke Thorngaard 6.

Beste spillere (kampjury): Christine Karlsen Alver (Molde), Rikke Thorngaard (Romerike).

Utvisninger: Molde Elite 3 x 2. min., Romerike Ravens 3 x 2 min.

Dommere: Eivind Holager/Håkon Aksdal.