Slo sterkt tilbake i Trondheim – Molde

Slo sterkt tilbake i Trondheim

Kampstarten var sjokkartet, Byåsen ledet 4-0 etter to minutters spill, men håndballjentan våre slo kraftig tilbake og vant kampen i Trondheim med 29-24. Dermed var den tredje strake borteseieren i eliteserien innkassert!

Etter Byåsen-stormen i åpningsminuttene kom våre blå likevel ganske raskt til hektene og var bare ett mål bak etter sju minutters spill. Men det tok et kvarter til vi var helt à jour, da kaptein Sherin satte inn 8-8-målet.

Så hadde jentan taket på kampen i perioden og ledet 12-9 etter Anastasijas scoring ni minutter før pause, med ballkontroller til å øke ytterligere. Men da satt verken forsvarsspillet eller avslutningene i en periode, og trønderne slo tilbake til 16-15-ledelse ved pause.

Kaptein Sherin i fokus mot Byåsen – kampens toppscorer med sju mål og rødt kort for tre utvisninger. Foto: Jon Forberg

Koblet grepet i sluttminuttene

I andre omgang var kampen jevn og spennende lenge, Byåsen var i 22-21-ledelse 13 minutter før slutt, men så viste jentan våre styrke. Hjemmelaget scoret ikke på seks minutter og i sluttperioden så borteseieren sikrere og sikrere ut. Sherin fikk sin tredje utvisning for dagen, og dermed rødt kort, da sju minutter gjensto – men laget løste den utfordringa utmerket.

Sherin var for øvrig lagets og kampens toppscorer med sine sju mål, mens Christine ble kåret til lagets beste av kampjuryen. Hun scoret fem selv og noterte seg for sju målgivende pasninger i tillegg.

God medisin for alle

Dette var den andre eliteseieren over Byåsen denne sesongen, og en fin revansj for kvartfinaletapet i Trondheim i begynnelsen av desember. Samtidig bør dette virke som en vitamininnsprøytning for hele laget og alle som heier på Håndballjentan.

Christine (t.v.) og Elise scoret fem mål hver, og «Kizza» ble kåret til lagets beste spiller. Foto: Jon Forberg

Hjemmekamp i Europaligaen

Allerede lørdag er det ny kamp for Håndballjentan, som da tar imot Borussia Dortmund i Europaligaen – den tredje og siste hjemmekampen i gruppespillet. Kampstart er klokka 16. Etter den kampen gjenstår bare bortekampen mot Besancon neste lørdag. På veien til Frankrike drar laget vårt innom Fredrikstad for eliteseriekamp mot FBK onsdag klokka 18.15.

De fem andre eliteseriekampene som ble spilt denne onsdagen endte slik: Storhamar – Volda 39-21, Sola – Larvik 23-32, Vipers – Fredrikstad 46-27, Tertnes – Romerike 22-28, Aker – Fana 20-24.

Kampfakta

Byåsen Håndball Elite – Molde Elite 24-29 (16-15). Eliteserien kvinner. Kolstad Arena – 500 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 5 (1), Rikke Larsen Øyerhamn 5, Thale Rushfeldt Deila 5, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 7, Elise Skinnehaugen 5, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 1.

Toppscorere Byåsen: Maria Hjertner 4, Dina Olufsen 4, Caroline Aar Jakobsen 4, Kjerstin Boge Solås 4.

Beste spillere (kampjury): Dina Olufsen (Byåsen), Christine Karlsen Alver (Molde).

Utvisninger: Byåsen 2 x 2 min., Molde Elite 5 x 2 min. + rødt kort.

Dommere: Eivind Holager/Håkon Aksdal.