Gratis eliteseriekamp – ber publikum om Ukraina-støtte – Molde

Gratis eliteseriekamp – ber publikum om Ukraina-støtte

Håndballjentan tar imot fylkesnabo Volda til søndagens eliteseriekamp i Molde Arena, inviterer til gratis adgang – og oppfordrer i stedet publikum om å støtte Redd Barna-organisasjonens arbeid i krigsrammede Ukraina.

– Vi håper på høyt publikumstall i en fullrigget hall søndag, det vil si at vi har plass til to tusen tilskuere. Kampen er spesiell og interessant i seg selv, ettersom det er første gang vi har et eliteseriemøte i Molde mellom to lag fra fylket. Men samtidig vil vi bruke denne muligheten til å gjøre noe for å støtte opp om hjelpen til de som er rammet av krigshandlingene i Ukraina – som dessverre har preget nyhetsbildet mest det siste året, sier Carl Henrik Indbjør på vegne av ledergruppa i Molde Elite.

Fire ukrainske ungdommer og to representanter fra Ukraina-foreningen, sammen med spillere og ledere fra Molde Elite, møtte Romsdals Budstikke i Molde Arena denne uka. Bak fra venstre: Elise Skinnehaugen, Danil Simonov, Synne Fossheim, Calle Indbjør, Mona Obaidli og Mykhaylo Ivashchenko. Foran fra venstre har Yuliia Khrumalo, Liubov Balitska og Anastasiia Tabachnikova fått på Elite-draktene. Olga Karpinets Sylte (til høyre) er fra Ukraina-foreningen. Foto: Molde Elite

«Folkets kamp»

I klubben har det lenge vært snakket om å få til dette, inspirert av andre håndballlag og andre idretter, som har invitert til «folkets kamp». Også spillergruppa i Molde Elite har vært klare på at de har ønsket å støtte dette initiativet.

– Vi har lenge snakket om å gjøre noe opp mot det som har preget nyhetsbildet mest det siste året. Nemlig krigen i Ukraina. Spillergruppa har også vært klare på at dette er noe de ønsker å gjøre

Sparebanken Møre bidrar

Sparebanken Møre, som er generalsponsor for Molde Elite, og andre lokale støttespillere bidrar også økonomisk for å dekke noe av klubbens kostnader i forbindelse med denne kampen.

– Dette er en del av samfunnsoppdraget vårt, og vi bruker samfunnsutbyttemidler på denne typen prosjekt. Vi håper at vårt bidrag kan være en motivasjonsfaktor for mange, slik at så mange som mulig kommer på kamp, sa banksjef for næringsliv i Sparebanken Møre, Kolbjørn Heggdal, til Romsdals Budstikke/Rbnett, da klubben fortalte om planene for kampen og støtteaksjonen forleden.

Sammen for å gi sin støtte til krigsrammede Ukraina – fra venstre: Banksjef Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre, ordfører Torgeir Dahl, lagkaptein Sherin Obaidli og assisterende banksjef i Sparebanken Møre, Andreas Ugelvik Kanestrøm. Foto: Molde Elite

Viktig også for Molde kommune

Også ordfører Torgeir Dahl var til stede under presentasjonen og skrøt av Molde Elites og andre foreningers initiativ, og i møte med de mange ukrainske flyktningene som har kommet til Molde og vårt distrikt.

– Jeg mener dette er en kjempegod idé. Molde kommune er en av kommunene som har tatt i mot flest flyktninger målt mot innbyggertall. Vi tok i mot over 300 i fjor, og har ambisjoner om over 350 i år. Vi har også markert ettårsdagen for krigshandlingene, som var en veldig sterk opplevelse, sa ordføreren til Romsdals Budstikke.

RB-møte med ukrainske ungdommer

Romsdals Budstikke har også møtt fire ukrainske ungdommer, som forteller om sine opplevelser og sin situasjon, og som flyktet på grunn av krigen i hjemlandet. Yuliia Khrumalo (18) og Anastasiia Tabachnikova (17) bor i Vestnes, mens Liubov Balitska (17) og Danil Simonov (17) bor i Molde.

Vi klipper dette fra RB, og henviser til Rbnett og RBs papirutgave for resten av denne interessante artikkelen:

«Yuliia Khrumalo er fra hovedstaden Kyiv og flyktet på krigens første dag, da Russland planla å innta heimbyen og fjerne president Zelenskyj.

– Vi dro først til besteforeldrene mine vest i landet. Så vendte mor og far tilbake mens lillebror og jeg reiste til Polen. Der møtte vi tanta vår som tok oss med til Vestnes for et år siden. Mor er politi og pappa er militær så de måtte være igjen.

I Tresfjord har hun det bra, sier Yuliia. Der jobber hun på Spar-butikken. – Men jeg savner heimlandet og er bekymret for mor og far, og venner som er i militæret. Det er vanskelig. Men Norge er et snilt land, folk er hjelpsomme, så jeg er takknemlig for å være her.

18-åringen setter pris på tiltaket fra Molde Elite: – Jeg er veldig takknemlig for det. Det er viktig for alle ukrainere at dere ikke glemmer oss.»

Olga Karpinets Sylte og Mykhaylo Ivashchenko – begge har bodd her i mange år – fra Den Ukrainske Forening, var også med da ungdommene møtte Romsdals Budstikke. Også spillere og ledere i Molde Elite var til stede under møtet i Molde Arena tidligere denne uka.

– Jeg ble veldig rørt og overrasket over initiativet fra Molde Elite, sa Mykhaylo til RB.

Vipps til Redd Barna

I stedet for å betale for kampbilletten, anmoder altså Molde Elite og Sparebanken Møre publikum om å gi et økonomisk bidrag til Ukraina, gjennom organisasjonen Redd Barna.

Vipps til 2230 Redd Barna, merk alle bidrag med «Molde Elite».

– Vi håper at mange kommer til kampen og på gode bidrag til aksjonen. Samtidig oppfordrer vi publikum om å møte i god tid, og minner om at det er begrenset med parkeringsplasser utenfor hallen. Men alternative muligheter ikke langt unna.

PS. Ukrainske Iuliia Andriichuk har vært Volda-spiller siden våren 2021, og skal også etter planen bidra for laget sitt i søndagens kamp mot Molde Elite.