Fin kampopplevelse tross tap mot seriemesterne – Molde

Fin kampopplevelse tross tap mot seriemesterne

Håndballjentan våre ga den suverene seriemesteren kamp til langt ut i andre omgang, og leverte både god motstand og flott underholdning for et publikum i godlune i eliteserieavslutninga i Molde Arena.

Til slutt var det stjernespekkede Vipers som vant kampen med trygge ni måls avstand og som dermed, ikke uventet, gikk gjennom 22 serierunder uten poengtap. Det sto 21-16 til «sørlendingene» etter første omgang og 42-33 til slutt.

Mona briljerte nok en gang og scoret 13 mål mot seriemesteren, som til slutt så seg nødt til å punktmarkere henne. Foto: Jon Forberg

Bare ett mål bak

Men et kvarter før slutt var moldejentan bare ett mål bak (26-27), etter at målvakt Ine serverte Rikke med en millimeterpresis langpasning og venstrekanten hadde satt ballen kontant i mål. Ett av kampens mange høydepunkter! Fire minutter seinere løftet Christine stemningen på nytt med sitt reduseringsmål til 28-29, og økte håpet om en liten resultat-skrell i siste serierunde.

Mona fikk spesialoppvartning

Men Vipers er superklasse i både norsk og internasjonal klubbhåndball, og dro fra igjen til en trygg seier i sluttminuttene. Også fordi de ikke lenger våget å la toppscorer Mona få boltre seg i moldeangrepene – og valgte å punktmarkere henne i innspurten. Mona briljerte også i denne kampen og noterte seg for 13 mål – ni spillemål og fire sjumetere. Flere av medspillerne fulgte godt opp.

Rikke og Anastasija leverte gode bidrag fra hver sin kantposisjon og scoret sju mål til sammen. Foto: Jon Forberg

Tor Odvar skrøt av «jentan»

Trener Tor Odvar var også rimelig godt fornøyd med «jentans» prestasjoner mot storfavorittene: – Vi leverer en kamp som vi kan ta med oss, i andre omgang skaper vi litt både for publikum og for oss selv. Vi var jo ett mål bak dem flere ganger, så det var deilig å få til noe mot Vipers. Det er ikke så ofte Ole Gustav (Gjekstad) legger frimerke på motspillere for å sikre seieren, men han var nok lei av Mona. Det er litt artig, og det sier litt, var hans kommentar til Rbnett etter kampen.

Karine Dahlum ble kåret til Vipers’ beste spiller, her på vei forbi Rikke og Christine. Foto: Jon Forberg

Fjerdeplass og sluttspill

Det endte med fjerdeplass på sluttabellen for Molde Elite, som nå får femteplasserte Larvik som motstander i kvartfinalen i sluttspillet. Første kamp skal spilles i Molde Arena onsdag 19. april, returkampen i Larvik søndag 23. april og en eventuell tredje kamp i Molde Arena onsdag 26. april.

De andre kvartfinalekampene: Vipers – Byåsen, Storhamar – Fredrikstad, Sola – Fana.

De andre resultatene i den avsluttende eliteserierunden onsdag: Romerike – Volda 36-22, Sola – Storhamar 34-31, Larvik – Fana 28-34, Byåsen – Aker 35-26, Tertnes – Fredrikstad 27-31.

Det gir denne sluttabellen: 1) Vipers – 44 poeng, 2) Storhamar 31 poeng, 3) Sola – 29 poeng, 4) Molde Elite – 26 poeng, 5) Larvik – 25 poeng, 6) Fana – 24 poeng, 7) Fredrikstad – 23 poeng, 8) Byåsen – 21 poeng, 9) Romerike – 15 poeng, 10) Tertnes – 12 poeng, 11) Aker – 10 poeng, 12) Volda – 4 poeng.

Kampfakta

Molde Elite – Vipers 33-42 (16-21). Eliteserien kvinner. Molde Arena – 650 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 2, Mona Obaidli 13 (4), Rikke Larsen Øyerhamn 4, Johanne Halseth Nypan 3, Sherin Obaidli 3, Mie Blegen Stensrud 2, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Synne Fossheim 1, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 3.
Toppscorere Vipers: Jamina Roberts 7, Ragnhild Valle Dahl 7.
Beste spillere (kampjury): Mona Obaidli (Molde), Karine Dahlum (Vipers).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Vipers 6 x 2 min.
Dommere: Jo Are Johannessen/Tom Larsen.