Molde-støtte til Ukraina – og ny klar seier over Volda – Molde

Molde-støtte til Ukraina – og ny klar seier over Volda

Molde Elite registrerte 991 tilskuere til «folkets kamp», med gratis adgang, og kvitterte med ny klar seier over Volda i Molde Arena søndag. Samtidig ble publikum anmodet om å støtte Redd Barnas hjelpearbeid i krigsrammede Ukraina.

Håndballpresident Kåre Geir Lio var også blant tilskuerne, og før kampstart kom han med denne appellen til de tilstedeværende, slik han ble sitert på Rbnett:

– Det er en større kamp en annen plass i verden, som ikke er så langt unna. Det er samme avstand som mellom Oslo og Hammerfest, så det er egentlig snakk om et naboland. Som trenger all mulig hjelp. Norges Håndballforbund har i lang tid samarbeidet med Redd Barna, og vi ønsker å motivere at flere kan bidra til å hjelpe. Det håper jeg dere kan også. Det er moro at Molde lager folkets kamp, sa håndballpresidenten – som også oppfordret alle til å rydde i klesskap, for å sende varme klær til ofrene i Ukraina.

Toppscorer Mona sprudlet også i denne kampen og scoret tolv mål. Foto: Jon Forberg

Ukrainsk innslag på tribunen

Ukrainere som måtte flykte fra krigshandlingene og andre som har vært bosatt i området vårt ei tid var også godt representert på tribunene i Molde Arena under kampen.

Det foreligger foreløpig ikke tall på bidraget fra håndballtilskuerne, og det er selvsagt fortsatt mulig å bidra ved å «vippse» valgfritt beløp til 2230 Redd Barna og ved å merke bidragene med «Molde Elite».

Ukrainske tilskuere og –flagg på tribunene i Molde Arena under denne spesielle kampen. Foto: Jon Forberg

Nesten kopi av resultatet i Volda

Håndballjentan våre var tydelig inspirert på banen og tok fullstendig styring tidlig i kampen. På den siste novemberdagen ble det soleklar 38-22-seier til moldelaget i Volda Campus, i det første eliteseriemøtet mellom to lag fra fylket vårt noen gang. I Molde Arena ble seierstallene 38-21, etter 20-9-ledelse ved pause.

Forsvarsspillet «satt» også i denne kampen, målvakt Ine leverte praktredninger og i angrep sprudlet «jentan» inn mål etter mål fra kampstart av. Slik ble voldalaget hektet av tidlig.

Håndballpresident Kåre Geir Lio var blant tilskuerne og holdt en appell før kampstart. Foto: Jon Forberg

Europa også neste sesong

– Spillerne hadde en fantastisk fin innstilling til kampen i dag. Dette var på en måte sesongens viktigste kamp. Denne seieren gir oss sannsynligvis en mulighet i Europa neste sesong, siden vi dårligst kan bli nummer fem. Nå kan vi konsentrere oss om Fana. Om vi slår dem, kan det til og med hende vi får med oss medalje også, sa Molde-trener Tor Odvar Moen til Rbnett etter kampen.

Med to kamper igjen å spille ligger laget vårt på tredjeplass, men bortekamp mot Fana og hjemmekamp mot serievinner Vipers betyr tøff motstand i innspurten.

Dusinet fullt for Mona

Toppscorer Mona fikk, ikke uventet, ekstra oppmerksomhet fra motstanderne også i denne kampen, men lot seg ikke stoppe så lett i ettermiddag heller. Hun endte på tolv fulltreffere, fem av dem på sjumeter, og ble kåret til lagets beste.

Men også andre av spillerne våre markerte seg sterkt i denne kampen: Johanne noterte seg for seks flotte scoringer, mens trioen Anastasija, Rikke og Celina sto for fire mål hver. Og, som nevnt, målvakt Ine leverte flere flotte redninger. Hun hadde en redningsprosent på 45 de førti minuttene hun spilte, og Mathilde fulgte opp med 44 prosent på de tjue siste minuttene.

Johanne i skuddet ofte i søndagens kamp, og det samme var Anastasija (til venstre). Foto: Jon Forberg

Volda i kvalik

Volda debuterer i eliteserien, og har fått det såpass tøft at laget har vært tabelljumbo gjennom sesongen. Etter avsluttet seriespill venter kvalifiseringskamper for fortsatt eliteseriespill for sunnmørslaget – mot det tredje beste 1. divisjonslaget (Oppsal eller Gjerpen). Fordi eliteserien utvides fra tolv til fjorten lag fra høsten av, er det ingen som rykker direkte ned denne sesongen.

Tre tidligere moldespillere var i Volda-troppen i denne kampen, Midsund-duoen Fride Heggdal Stølen og Hanna Ræstad, samt Erle Aandal fra Rauma. Alle tre kom på scoringslista, men toppscorer og lagets beste var ukrainske Iulia Andriichuk. Det passet veldig godt til anledningen.

Borte mot Fana neste

Håndballjentans neste eliteseriekamp spilles kommende søndag, altså på bortebane mot Fana. Eliteserien avsluttes med kamp i Molde Arena mot serievinner Vipers onsdag 29. mars (kampstart klokka 18). Deretter blir det sluttspillkamper for de åtte beste lagene i grunnserien.

Den andre eliteseriekampen som ble spilt denne søndagen endte slik: Larvik – Romerike Ravens 24-23.

Kampfakta

Molde Elite – Volda 38-21 (20-9). Eliteserien kvinner. Molde Arena – 991 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer 1, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 2, Mona Obaidli 12 (5), Rikke Larsen Øyerhamn 4, Johanne Halseth Nypan 6, Sherin Obaidli 1, Elise Skinnehaugen, Mie Blegen Stensrud 1, Torine Hjelme Dalen 1, Celina Vatne 4, Synne Fossheim2, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 4, Silje Rekdal. 
Toppscorer Volda: Iulia Andriichuk 5.
Beste spillere (kampjury): Mona Obaidli (Molde), Iulia Andriichuk (Volda).
Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Volda 4 x 2 min.
Dommere: Fredrik Andresen/Jørgen Nystad Wold.